[高溫效應] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (36)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
無交嘈就唔開團!
呢個算唔算full brogues呀?
你琴日不是同人嘈咗成晚咩?
果啲碎料wo蛋蛋,唔及同你果啲咁刺激
但你話佢semi brogues又多過semi wo,但又差個medallion,我都唔知算full定semi
是令旦啦,我都唔知應該叫乜🙈
不過少咁啲就即係唔full啦,所以我傾向叫佢semi
咁我講嘢起碼有point嘛,唔會無限loop
學生哥想買條幼啲既呔見工有咩推薦
筆直500內
drop93搵,400內大把選擇
應該冇幼tie喎
有7cm
其實你可以去女人街,大把,幾十蚊條
做開有版純揀布落單
係咪皮底鞋先會有行路kok kok聲?
鐵底鞋應該都會
殘膠黎,做鞋縫鞋底前會有層膠膜保護鞋面免得唔小心刮花,做起時會用唔利既熱刀響upper同welt接觸既邊位刮一圈去𠝹斷膠膜,有時𠝹得唔乾淨就會咁

Bespoke的話做時更會在底包多一圈金屬貼紙去防止落錐、落刀時誤傷鞋面
你咁講一講諗返應該真係殘膠 因為掃下佢都係D膠膜嘅聲
咁樣就唔洗寄返carmina咁浪費
但想問下巴打有冇方法自己搞會搞得靚仔?

btw巴打有冇D皮鞋牌子介紹下俾腳細嘅人? 自己隻腳勁細 好開心carmina嘅5號可以去到38
女朋友有對皮嘅slip on, 早兩日用酒精搓手液唔覺意滴左一小滴落鞋面,即刻用紙巾sok完之後乾咗有一小個”hung”, 請問咁多位有冇補救辦法
搵啲熱野融左佢囉試下
酒精九成左是甩色,要補色
好似好少人講practical tailor 咁,呢間有咩評價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞