[高溫效應] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (36)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
如果carmina dark brown rain last 修長 應該無咁襯?
有無圖share研究下,揾極全身圖都係loafers
我grad後起步suit supply
其實去DB呢種地方你先會知自己買褲有咩要注意

我大概估到你所謂學多D係咩意思
呢如D褲要唔要摺既 褲腳要唔要cuff
用咩料整最岩己

但其實外型呢D野冇你想像中咁重要
因為你遲早會整多幾條
如果你一開始亂咁整平價野
會發覺過幾年永遠著唔返
唔會再著以前造既平野,或者著住果時會凝住凝住
呢種先真係浪費、交學費
褲都還好
之前做落一D恤衫 仲係要熨個隻
而家熨都唔想熨 更加唔會著

真係唔易搵
下,恤衫係要熨架wo
講緊平價野恤衫
你話平得黎免熨 知個日會打邊爐都可能會考慮著
又唔想著 洗完又要熨
諗諗下 不了
有三四件都係咁 好晒錢
都係必經階段⋯⋯
所以新手上db 已經可以行少好多歪路
你著開cr 高支
買左套suitsupply好滿意
改埋都4千有找
反而恤衫唔知邊度買好
我第一條db都小窄...
未到condom不過條骨唔順
真係要做,DB係足貨的
乜料都好要睇落去靚唔熨是唔得的
想問問大家,如果開個channel
廣東話既,主力介紹男士既高質素品牌產品

鞋:paraboot, cj , alden
外套: barbour
之前巴打講既傘 等等

主力搵一啲外國既比較有history 既brand去介紹
講下個brand 既由來阿,有啲咩特別阿等等

大家覺得點
有人做實有人睇
想問下布料只有重量不同的情況下
係咪越重越磨耐磨用?
你諗下畫紙同普通A4紙邊隻耐磨
問過anthology,佢哋有bespoke或者MTM,如果只係做黎返工,對款式唔係有太高要求,只係想做得啱身,MTM可以接受嗎?

大家有冇咩薄褸襯下短褲
搵左好耐都冇乜睇啱心水
同織法情況下成立,但織法影響比重量大
買咗Berwick Ankle Jumper Boots,今日對鞋筒太硬刮到腳腕損晒,想問會唔會有咩方法可以整軟少少?
個個都係咁買shell#wet#lm 我都想入返對revello or whisky ptb
聽日著whisky ptb毒下你先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞