[高溫效應] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (36)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
著緊,要改短袖
想問下1000-2000budget 左右對皮鞋有咩推介,追左陣post 有巴打推介meermin 但邊到可以入手??
真心出乎意料地好

今日應該會真濕哂
呢件我一開始見到都覺得好正
但諗住岩岩整完一套wbill 都係忍忍手
學牛肉麵講,冷氣的士出入就唔熱
rich
都話呢件最岩你身
邊度縮袖手工好?(爆
都係得2件要揀姐
袖肶太大?
太長,同裇衫袖咁長
只能前面改,從袖頭改要對格很麻煩,而且要拆晒隻袖,香港識做恤衫膊的改衫師傅據我所知幾乎無。拆袖改短有點不太實際。
追過post 好似要上網買
另外hoax 都做緊特價
過幾日著你睇要點改
師兄對unlined ptb感覺點?
之前都搵緊Alden990 但無碼
唔知依對unlined著出黎個形咩feel呢
拎左去打鐵未拎返,穿著時同對lwb比較,覺得較軟身同輕身,著耐左應該d"波浪"會較明顯。
但都擔心個鞋型會無咁挺身,因為佢無左內層既牛皮,所以買果時,雖然兩款都係barrie last,但lwb我買9.5d,而unlined我買9d,感覺較fit
搭單想問下CJ Whisky實物會唔會好淺色?
有無巴打們試過truflare last ,係唔係對arch較多支撐?因為諗緊379last同truflare last既v-tip買邊款好
睇到379last 既v-tip color 8好似係大陸某店既訂製款,如果要買我諗要用淘寶先得btw 又收左對indy boot但可惜係黑邊,唔係淺邊

truflare last

379last
Meermin真心講彩數,我買兩對都唔滿意。
個人覺得唔會,襯牛同灰色褲應該幾好睇,同感覺比alden果對penny舒服
真 當初無入手對unlined就係怕佢著出黎太淋身
始終無左內皮 抬唔起就抬唔起
上網又好少依款既著後圖
同suede唔同 shell就算unlined個形都仲好keep到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞