[高溫效應] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (36)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
都係睇你揀咩布料整架姐,愈幼細嘅棉、愈唔明顯既pattern就愈formal。

要casual d 咪揀麻/棉麻,又或者denim / oxford 之類,又或者粗d 既直間、格仔

同埋領整button down 或者one piece collar 都夠casual
嚟緊想整套新西裝返工,如果想要shoulder pad薄啲,衫身輕盈貼身啲,但又想keep到個shape,有邊間風格啱我啲?
布又應該如何選擇?

Budget10,000樓下
第一頁
Prologue/Anthology 或者加少少上牛記
Prologue 得唔得
W bill而家8折都要10k(7.5k爆左)
點解一定要整wbill 熊仔布出名markup貴 無折搵鬼整 你估搞手真係打個和咩
岩呀,但有折7500就唔同講法。

btw, wsl jacket 有無邊個牌子比較好?
7500係真係幾好 去db整囉
比較好就梗係loro piana
洗唔洗過千一米
千一到兩千四(同一本)
同一本可以差成倍有多lol
wsl 應該都夠應付香港冬天大部分時間?
睇人,怕凍一定唔夠
Loro有冇得自己剪?
師兄們, 我想搵對1000蚊以下既漆皮皮鞋, 有內增高 (因為女人都著左高踭鞋, 較返個比例)
FOR影相用, 唔知邊度有得買?
我係百利見過一間, 不過個花紋唔係太鐘意
淘寶?
又唔想淘...不過平平地影完一日相DOM左佢又真係唔會肉赤既
正式果日先買對堅.
入Loro 鋪頭剪,不過應該會好貴
我ok,15度著turtleneck代替恤衫
正正經經買對black captoe oxford,影完相成世都會用到
似乎比flannel 可以著既機會多d
WSL先係真正嘅四季料
linen都唔夠WSL砌
就係想可以多d 機會著
春秋同暖冬果陣都著得
如果用lp 嘅wsl 整,去新a/p/牛記應該隨時都過萬
過萬基本啦除非你CMT架姐
都唔會平得好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞