『薪火post』BNO 續期資訊(93) 睇頂置

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
巴打搞掂個non serviceable area未?
2兄弟?
定佢鳩填
打得清楚啲,咩區都要揀翻啱,你個地址有少少唔啱就當你唔係服務地區內
真係唔知係唔係咁岩撞名
但見有人都係呢個就安心啲
有冇人用 spaceship 個網寄?

UPS 係唔係性價比最高?
service area KO左
就到個invalid number of products....

想講粗口....我最後用spaceship > skynet
比多少少冇咁嬲
我用左spaceship
加埋discount code都係$23X姐

聽日會黎收件
thanks ching reply!
你用邊間? 我唔知幾重
咁樣仲貴過自己搵UPS
如果一次過寄2 份申請,應該點填封面?
上網寄冇得填2個PEX number?
呢間嘢啲價係海鮮價!有時直接出面自己開戶仲平過佢,佢係方便初步格價,要自己做好功課,先再決定用唔用佢。aramex 同skynet都有人用過,skynet最平但要一星期囉。風險自決。
填到就填,最多咪手寫!但算填得一個都唔會死,裡面寫清楚晒就得。
我都係22 A.Yates 等待中
619 A.DOWER簽收 黑洞中
上文我提及過ups個網費到爆
係平呀 但用唔到都冇計
比多少少有心收件好過
你Skynet 幾錢?
我寄四個都寫到四個PEX

其實最緊要入面文件分開寫清楚邊個人打邊個人
之前睇過spaceship 無推廣價,唔使$200!之前有巴絲介紹過另一中介,但唔記得咗名,一樣有主要速遞商揀。其實spaceship 正常於速遞商無做推廣活動,佢個價都可以,舊年啲巴絲報上嚟,整體用得過。後來發現佢唔同時期,個價都唔同!佢aramex同skynet 一向做平啲。舊年就FedEx 抵用,今年年頭就TNT,感覺佢有推廣嗰啲,就提價再要用推廣code,但好似無未提價前平。或者佢多人用,節扣少咗啩。

似乎ups同FedEx 都有新手問題,有啲話網難用,之所以俾首次優惠咗多!始終唔熟習都幾麻煩,不過呢啲應該打熱線解決,是否難打得通又另一問題!
收倒之後要做乜?

好似話咩野分開寄第二份既野, 但係我無既, 全COPY就唔駛寄?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞