LIHKG 箍牙集中討論區 27

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我係傳統但陶瓷粒粒
我岩岩上箍個陣都覺得大牙d勾仔好刮
搞到我成口損晒
不過過左一個禮拜就好番晒
D損左既位變左厚繭,點刮都唔痛唔損了
我而家都冇用牙蠟了
我自己都乾左好多
仲試過睇牙打開個口搞到嘴角乾到損左
食野同飲野一hi到就痛
之後我用曼秀倫敦個lip pot
搽完就無事好快好返
陶瓷自鎖係點樣㗎因為上網搵圖好少
有無巴絲o係荃灣伍富山到箍過? 想問下佢好唔好
絲打我約咗李醫生8月中咨詢,你可唔可以做我介紹人
係果度箍完好幾年啦
專科黎講價錢合理
醫生比較少野講 你去之前要準備好問題問佢
態度幾好同都幾細心
so far都滿意嘅
最後牙醫今日打黎話改期
都估到新箍無得如期三星期送到黎
終於剝咗牙,箍牙最驚嘅嘢都過晒啦,下星期就上箍,其實剝牙成個過程完全冇感覺淨係feel到牙醫不停搖晃,之後隻牙就出咗嚟⋯⋯但我都默默咁流咗兩滴眼淚,好唔捨得啲牙
希望啲窿快啲止血同傷口乖乖哋
唔搵返幫你箍果個牙醫?
恭喜絲打向箍牙又邁進一大步
我都好唔捨得d牙所以搵個樽仔浸水儲起左佢地
岩岩剝完唔好食咁熱同咁硬既野
save低左
牙齒話拆箍先會拆
Consult果陣又無提過
價錢同普通科差唔多,佢唔用骨釘
仲有勁full,提前到都要等好耐
最大問題係佢好靜
唔會主動講你排牙咩事
你要主動問佢
所以最後無搵佢cool
之前見到有絲打箍緊,睇下佢幫唔幫到你
箍緊伍富山
其實佢個人同啲姑娘都幾nice
上到去多人既話都等幾耐 半個鐘到
但上次去個陣唔知係咪肺炎勁少人 十分鐘就入左
一開始覺得佢一般
問佢野感覺佢答得有啲求其
上箍之前問過佢啲牙可以收到咩程度
佢話唔會收到好多
跟住我成個人就頹左

之前佢講過我有深咬 但牙就只係少少哨
雖然冇正式問過佢 但我自己睇返自己張x光覺得我係骨性哨
又唔甘心用5皮野都得唔到想要既效果
覆診個陣就問佢有冇得上骨釘
點知佢今次又解釋都幾詳細 幾有耐性(可能因為出面少人唔趕時間
好爽快咁話可以幫我上
雖然未知效果 但見到啲台灣妹用左骨釘都差幾遠所以幾期待
同埋姑娘同我報價 一粒釘只係250蚊
平到我嚇親(利申唔知有冇聽錯
但暫時就係咁 對佢好感大增 希望真係去到滿意既效果

https://lihkg.com/thread/1941210/page/1
箍牙點?上箍冇耐表示驚驚
我咀角都損鬼哂 擘大眼都痛笑又痛
好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞