LIHKG 箍牙集中討論區 27

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有冇巴絲搵過岑儉箍牙
手勢/效果好唔好
箍牙前搵過佢剝4隻牙 400蚊一隻 ok無問題
佢會轉介你睇第個箍牙專科
keep住粒釘
星期一打去問有無得zip時間
想問下絲打 其實刷牙果陣係咪要細力啲 唔好撞到粒釘?
刷牙唔洗細力
又或者話唔洗輕力擦,好似平時咁就得
如果牙醫痴得好 照燈照得好 基本上唔會因為刷牙撞親下而甩
見過前幾個post有人箍過何智勇醫生
見佢好似改善好多嘴突case
有無人知佢有無用開Invisalign處理嘴突
同埋係咪得慈雲山一間 依排唔敢去
絲打我同你一樣
又唔係想做明星 算啦
李醫生有refer係咪會平啲架?
其實醫生都本住多一事不如少一事嘅心態,話除非我真係由細到大都一心好想做呢個手術追求完美,咪就唔好搞咁多野喇,辛苦自己又辛苦荷包
係,好似都平幾多下
正常刷牙就可以,唔覺意撞到都唔駛太擔心
我箍咁耐真係未試過甩
食完嘢最好隔30分鐘再刷牙,如果唔係反而會更易蛀牙
照番平時刷牙都可以,唔駛特別輕力,用牙線/牙縫刷/細頭牙刷幫手清潔得乾淨啲
有冇巴絲係搵胡春琳/吳永傳 想知手勢好唔好同收費
港島區好多專科都好貴
但係見朋友去普通科箍完真係好普通 好似冇乜變化咁
我淨係去過胡醫生度consult,比你參考吓,佢報價6萬傳統鋼,我最後揀咗中環另一個專科,5萬幾但damon Q
請問係中環邊位醫生?係唔係會快好多箍完㗎
快唔快係睇你個case複唔複雜
呢度有好多巴絲都係箍胡醫生
你可以爬下文
已經上左上排箍 但因為上箍個陣未剝牙 佢未開始拉啲牙
但唔知係咪佢有磨過我啲牙 依家啲牙咬合個陣會痛
前幾日去左佢到剝牙 勁多人 book左都要等個半鐘
但佢剝得超快 5分鐘唔洗剝哂4隻
請問有冇巴絲係上左箍會敏感牙齒
咬合個陣啲牙會痛?
上左箍第3日 依家有隻犬齒咬到個陣好痛
我上門撞到下門牙會超痛
上門牙*
我都有少少痛係咪正常的
上箍頭一個禮拜隻隻牙都痛架喎
其實做手術一定有風險
但正顎手術係香港都好成熟
我本身上下顎差距太大 齋箍牙一定搞唔掂一定要做埋手術
我今年3月做完手術 E家繼續箍緊
可以起我底搵個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞