LIHKG 箍牙集中討論區 27

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想問下有無人知道佐敦卓振宇醫生?佢o唔ok㗎
我都係下星期四呀我要上箍添,但我岩岩個星期六打過去問野佢都冇講話淨係開星期一二嘅,仲confirm多次我下星期四個booking~

唔知上面講緊係幾時嘅期,因為之前有聽姑娘講過話梁醫生八月尾會放假休息下,可能撞岩咗佢休息嘅期所以先話開星期一二?因為佢平時好似每個星期嘅平日有3-4日都喺中環,星期六就隔個星期
有呀 上左箍兩星期到有fd係佢到箍左大半年 話佢幾好
不過佢睇症真係好快 想對佢耐d都唔得
我下星期先上箍呀,後日就要剝牙,好緊張,好想快啲開始,唔知啲牙窿要幾時先埋呢~
因為之前有考慮過做顎骨手術,所以又要去consult手術醫生就又拖慢咗日期,但最後都係決定齋箍牙,因為屋企人唔想我全身麻醉做手術,而且其實外觀係睇唔到,覺得多一事不如少一事箍返齊啲牙就算,我再下次都係9月中再覆診呀~
都係新症個價
同埋唔多醫生肯做
係咪呢排多左人問 前幾日問唔係呢個價嚕
我睇d人既箍牙日記,個牙窿係收得好慢
好似話一個月得1mm可能真係要上箍一年先開始睇到效果
而家日日拉橡根我都唔係好覺d牙有郁
加油呀絲打剝牙好快唔痛的,記住護理好個傷口
好奇你地剝牙係一次過剝哂4粒定分開2次左右剝
今日上完箍痛到pk
下星期剝牙 所以諗緊一唔一次過剝哂
佢都有建議我可以落
但一落又再加多7500..... 真係好貴
同埋我牙齦都唔係露好多
洗唔洗搵屋企人陪
剝完會唔會神智不清
普通牙應該問題不大
智慧齒就痛啲
換條更粗嘅線,上橡皮鏈,頭幾個月好似都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞