LIHKG 箍牙集中討論區 27

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
迷你牙刷是什麼東東

逐粒釘刷
預約左8月中李醫生大圍consult 有無巴絲可以做介紹人
感激
巴打 想問下呢款牙刷可以係邊到買啊?thanks
有冇巴絲都係牙骨短今日consult 完醫生話我門牙牙骨好好短如果真係箍要龜速同埋有可能鬆甚至甩應該點好求意見
好似donki有得買12蚊店都有
未開始箍,約左聽日去剝牙。。。仲去唔去好
一般黎講應該都夠
但你預剝牙可能要另計
唔該晒巴打
順帶一提donki牙縫刷好好用
有無相呀
醫生叫你去剝?
大家好
小妹猶豫緊箍唔箍牙好想問下大家意見

之前有牙周病 前排牙變得唔齊
門牙仲哨哨地添
前排做完牙周治療 牙肉縮左
黑三角同牙隙都好明顯 門牙都有條隙……

我好想搞返好門牙條隙 但牙肉縮左好多
好似箍完都仲會有個大黑三角(下面有圖)
如果箍既話我會揀傳統箍牙
想問下

傳統箍牙牙肉係咪會更加萎縮?我本身門牙都已經縮左好多
同埋我d門牙應該無得磨?係咪箍完都會有好大個黑三角?大家覺得值唔值得箍呢?

我好需要各位既意見呀

門牙圖
https://ibb.co/zGGK1rB
請問李醫生係咪李淳嘉醫生?
佢cool得如何 同埋想問介唔介意做介紹人?
因為我係另一間睇左 本來話箍到
點知剝完我四隻智慧齒先話無信心做....
依家都唔知可以點
試下去專科問下意見?
黑三角係可以磨牙去改善
但好睇牙醫技術 因為要磨得好準
我自己箍左咁耐得一個位有萎縮不過唔影響美觀
你下面牙都rotate左 箍返齊會靚d架
你睇幾位醫生拎左意見先再比較下
請問邊間?
係啊
我暫時都箍得幾好幾滿意
但我唔係箍左好耐 想知更多李醫生嘅評語就追下post
可以做介紹人 你留tg啦
(李醫生呢排好似有啲full 你可以打電話問下期先
如果心急就可能要揾其他醫生 唔止佢一個好醫生㗎嘛
你個醫生咁唔pro嘅...好啦唔好咁擔心住 快啲爬文約期見醫生
5舊水 梁東華
11萬?好貴啊,淨箍牙定有小型顎骨手術?
你排牙有咩問題?純粹好奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞