LIHKG 箍牙集中討論區 27

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Thanks
專科大部分唔包剝牙,要出去搵牙醫剝,剝牙好平架姐,普通科牙醫6-700/隻囉,專科就1000/隻。

我個case專科醫生都話複雜,佢哋其實建議我做手術解決,但自己唔想無端端訓上手術枱全身麻醉仲要手術後咁辛苦又咁貴,而且其實就咁睇都睇唔出有咩問題,所以最後只係箍齊啲牙就算
巴打我book左李醫生8月中consult 可唔可以做埋我介紹人

https://t.me/abcq1
我睇專科要做手術既case 13萬
因為要cool兩次
如果你係做手術+cool兩次咁係抵既
多謝你既意見先
專科,齋箍5萬幾,同上面一樣如果做埋小手術就要13萬,所以見你11萬就問下係咪有埋手術嘅價~
有冇元朗韓醫生可以refer我同埋佢好唔好? 學生想cool 牙 https://t.me/hwlloworld
有冇ching聽過有牙醫會先上箍再剝牙? 我嗰牙醫係咁⋯⋯
ching倒及好嚴重? 但係點解唔洗剝牙既?
恭喜恭喜
小弟黎緊月底上箍⋯⋯
請追post,唔少巴絲都係咁
我聽過係將下排牙稍微箍斜入去小小 等上排牙可以遮住下排牙從而解決倒及問題
中環梁醫生,費事成日提佢幫人賣廣告,追下po都會搵到,呢度都有唔好巴絲喺佢度箍。

專科普遍中位數都係5-6萬(再視乎你使唔使加骨釘等等嘅外置物on top加錢),有個別醫生會平啲同貴啲,但你齋箍都11萬真係⋯⋯建議你去consult多個醫生好啲
我冇keep原本個包裝,上網又搵唔到圖
一pack好似20支連一個蓋,有唔同size揀
岩岩食野唔小心咬晒左最後大牙個粒釘
我格硬扯先係條鐵線度拉到粒釘出離
但係診所星期一先開
想問下有冇巴絲試過,係咪都要urgent搵番醫生睇睇
有冇consult過其他牙醫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞