郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike
老實講,到你入左又點? 做死一世? 毫無技能可言,真係阿豬阿狗都做得只要肯捱!
問心,男人你覺得咁就夠? 人地問你做乜,做馬龍呀! 郵差馬龍呀!

利申大公司做緊類似性質+買賣貨搞報價
9-5 5天逢紅放 雙糧+花紅
已經發覺男人唔可以咁,做啲咁容易就俾人取代既工 毫無技術可言

都係返得太累呻下
郵差返六日 又日晒雨淋
做得耐點都會勞損
得果兩皮幾頂薪真係唔抵屌
郵差返六日 又日晒雨淋
做得耐點都會勞損

但其實唔駛高學歷又唔會長期屈係寫字樓岩我鍾意戶外既人
另外有無人見過坐office 負責幫客 check 類似寄件件野既進度
上次係西環見過,乜準備都無 俾人問到口啞啞
前面兩條友啲口吻
幾撚老屎忽呀
佢地眼中得佢地捱到架咋!好辛苦架你地頂唔順架啦
牛工一份無必要打飛機打成咁
低學歷牛工有成皮幾野
唔係為錢唔通為理想咩
驚死人地搶你飯碗咁
你地都知自己無競爭力
呀豬呀加都做得呢

冇人打飛機,係d人吹奏緊郵差幾咁好做
我做緊咪講俾你聽唔好做囉
一路我都係講唔撚好做,要做就有心理準備要捱
我屌就淨係屌d on99大學生係度問請唔請果d機率問題姐
你咪撚on9啦,我入左黎做你點撚樣搶我飯碗呀,做政府工冇事冇幹唔炒人架
另外有無人見過坐office 負責幫客 check 類似寄件件野既進度
上次係西環見過,乜準備都無 俾人問到口啞啞

n 仔黎架喎

乜準備都無入去俾人問到口啞啞真係好揀醜怪
有無做緊既知好唔好做呀?
郵差返六日 又日晒雨淋
做得耐點都會勞損

夠搵到兩餐自己洗算唔錯!
degree學歷上年報完全無回音

郵差唔多受degree玩

呢句真,有次請左好多degree
三年後走撚哂自此之後好少請degree

邊個話degree要一定寫埋落去
學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷

好呃唔呃走去呃政府
讀書讀咁多年,我諗你識分乜野應該做,乜野唔應該做嘅
你覺得冇問題嘅咪去試囉,後果自己食返姐
讀大學都係為左有好d嘅前途姐,萬一搞到前途盡毀咁有乜為呢
係u grad嘅就去報管工啦,都係琴日出招聘咋
入黎做郵差你老母俾十幾萬你讀完u出黎捱騾仔架?
你對唔對得住老豆老母呀

你要求中五我咪寫中五
我又唔係作假學歷
當然讀到大學又無理由走去做郵差

咁你唔寫讀過u, 中間空左幾年你想寫咩
之前遞過
完全無回音

上年報過 冇回音
想做咪申請,唔想咪唔好申請
Postman 係辛苦工,要體力勞動

仲有postman係分indoor 同 outdoor
Indoor 啫係係 ctr,cmc,amc,do入面做,分信,搬野,貨車上落落,好多好多

Outdoor 就係派信

唔好諗住有得選擇indoor or outdoor 全部都係睇彩數

仲有,你地話大學生唔請,其實唔係唔請,係佔量小

之前上面都講左 test係做d咩,我唔多講

利申:postman
之前遞過
完全無回音

上年報過 冇回音

想試下就再報啦

Indoor 啫係係 ctr,cmc,amc,do入面做,分信,搬野,貨車上落落,好多好多

唔好諗住有得選擇indoor or outdoor 全部都係睇彩數

引到好多師兄出黎
師兄做indoor?

引到好多師兄出黎
師兄做indoor?

indoor比人笑殘廢duty
degree學歷上年報完全無回音

郵差唔多受degree玩

呢句真,有次請左好多degree
三年後走撚哂自此之後好少請degree

邊個話degree要一定寫埋落去
學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷

好呃唔呃走去呃政府
讀書讀咁多年,我諗你識分乜野應該做,乜野唔應該做嘅
你覺得冇問題嘅咪去試囉,後果自己食返姐
讀大學都係為左有好d嘅前途姐,萬一搞到前途盡毀咁有乜為呢
係u grad嘅就去報管工啦,都係琴日出招聘咋
入黎做郵差你老母俾十幾萬你讀完u出黎捱騾仔架?
你對唔對得住老豆老母呀

你要求中五我咪寫中五
我又唔係作假學歷
當然讀到大學又無理由走去做郵差

咁你唔寫讀過u, 中間空左幾年你想寫咩

佢真係讀咁多年書讀屎片

引到好多師兄出黎
師兄做indoor?

我又幾想知邊個人會笑indoor

不過outdoor 有樣好,時間係好好,放左工去銀行,做私人野,派完信番DO休息下,沖個涼

Outdoor 同 indoor 各有好處
郵差返六日 又日晒雨淋
做得耐點都會勞損

夠搵到兩餐自己洗算唔錯!

算好啦,你用返倉﹑跟車﹑送貨d勞動工黎比
仲有年年計通漲,過幾年就3皮啦
郵差有無帽帶
前面兩條友啲口吻
幾撚老屎忽呀
佢地眼中得佢地捱到架咋!好辛苦架你地頂唔順架啦
牛工一份無必要打飛機打成咁
低學歷牛工有成皮幾野
唔係為錢唔通為理想咩
驚死人地搶你飯碗咁
你地都知自己無競爭力
呀豬呀加都做得呢

冇人打飛機,係d人吹奏緊郵差幾咁好做
我做緊咪講俾你聽唔好做囉
一路我都係講唔撚好做,要做就有心理準備要捱
我屌就淨係屌d on99大學生係度問請唔請果d機率問題姐
你咪撚on9啦,我入左黎做你點撚樣搶我飯碗呀,做政府工冇事冇幹唔炒人架

2017年既香港
已經演變成有大學生誤以為郵差係好做既地步

80後表示
好細個已經見郵差拎好大袋信
唔易做
夏天做絕對係體力勞動

可能有D大學生唔知米貴或未做過暑期工
郵差都要爭埋一份
大學畢業都做郵差
其實你大學個幾年個智商有冇進步過?
真係好辛苦工黎
見全身汗

引到好多師兄出黎
師兄做indoor?

我又幾想知邊個人會笑indoor

不過outdoor 有樣好,時間係好好,放左工去銀行,做私人野,派完信番DO休息下,沖個涼

Outdoor 同 indoor 各有好處

唔一定要放工既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞