郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike
據我所知,新人有機會做counter位,唔洗派信,不過機會好微囉
一個年年蝕錢要自負盈虧既公營機構都好入去做
人工一樣不如去做港鐵站員
反正大家最後都係入政府

香港郵政唔係公營機構
係行營運基金的政府部門
入職後同其他公務員無分別
港鐵唔係公務員

ok我柒左

正式公務員黎講算係咁
會唔會睇你住邊區而派番近果區架?
諗緊再唔再試好

WHY NOT呀

唔知佢會唔會因為我肥唔考慮我

唔怕啦,見住好多肥肥地入職,跟住做做下瘦晒

試多次啦咁

去派信,花園有狗係咁吠,信箱要經過花園,應該點答?

second in 問過我呢題,點答好?

會 都唔會派太遠

thx
今次要對second in做足準備

會 都唔會派太遠

thx

但未必同區 會誇區返 但車程都係半個中到

都好啦我係西貢
上次second in比個帶眼鏡少少肥既男人問到我口窒窒
諗緊再唔再試好

WHY NOT呀

試多次啦咁

先安全地離開現場,將情況報告上級
諗緊再唔再試好

WHY NOT呀

試多次啦咁

先安全地離開現場,將情況報告上級

原來可以咁做
上年interview衰左 會再戰
希望有waiting list
Degree好似唔多請。

因為實騎牛搵馬。
又幾萬人爭幾十個位
點解有D郵差要自己搭車,有D就可以跟郵政車?
又幾萬人爭幾十個位

唔止既 相信至小都有百幾個

舊年都請左有100個啦
有次寄掛號,寫錯收件人地址,掛號紙上面冇我任何資料,竟然可以打到比我,想問過程係點樣知。
asso grad 做咗半年野
比個機會我啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞