郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike
其實真係好想做郵差,做晒銀時嘅我又搵得少,都係想有份穩定嘅工。想問下有冇話做過啲咩工作會對郵差入職有幫助?
其實真係好想做郵差,讀晒銀時嘅我又搵得少,都係想有份穩定嘅工。想問下有冇話做過啲咩工作會對郵差入職有幫助?
郵局真係好辛苦 唔好入

真係好辛苦,如果做村踩單車就更辛苦。我唔會叫人唔好入,但真係要有心理準備,唔會有hea既機會,始終頂薪係吸引,9年後頂薪有機3萬1個月,又真係好吸引
郵局真係好辛苦 唔好入

真係好辛苦,如果做村踩單車就更辛苦。我唔會叫人唔好入,但真係要有心理準備,唔會有hea既機會,始終頂薪係吸引,9年後頂薪有機3萬1個月,又真係好吸引

呢樣真 我都係比頂薪吸引

大家咁話
郵局真係好辛苦 唔好入

大家咁話

咁高
呢D咁既天氣送信真係熱到中暑
郵局真係好辛苦 唔好入

大家咁話

咁高

有數得計 自己睇下mps 啦
你估我地吹水咩

唔係話你吹水,係我估唔到姐
早知我都申請啦
呢D咁既天氣送信真係熱到中暑

今日都唔知係最熱添

好過落雨
想問點樣考基本法

係味要去基本法 如果做郵差

面試果陣會口頭問,選擇題

大家咁話

咁高

你估我地吹水咩

早知我都申請啦

點會唔睇下d 薪酬先架

我有睇頂薪點係$25xxx,但我無計通漲啊
同埋過唔到要捱幾年先返到依家個水平個心理關口

大家咁話

咁高

你估我地吹水咩

早知我都申請啦

點會唔睇下d 薪酬先架

有得必有失,自己衡量下,其實好多巴/絲打都係減薪入政府

大家咁話

咁高

你估我地吹水咩

早知我都申請啦

點會唔睇下d 薪酬先架

有得必有失,自己衡量下,其實好多巴/絲打都係減薪入政府

唯有將來再有機會睇下點啦
好想做
有升職機會?

有無可能升做入郵局做果d?
定係完全係另一條line去in先得
總有人問有冇得升果類 好心啦 請左你再諗啦 如果咁關心份工既前途俾少少時間睇下香討已經有答案
總有人問有冇得升果類 好心啦 請左你再諗啦 如果咁關心份工既前途俾少少時間睇下香討已經有答案

呢樣真 個個都伸手黨 又唔撚睇POST

係巴打你先會答佢 其實無視佢地就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞