郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike
lm
今年會唔會請埋郵務員
得毅進
希望有得做技測
中五毅進畢業 出左黎做5年sales
想考郵差 想知道成個投考流程
考分信、考搬重物、基本法、面試
考分信追左post大概知要點做
但搬重野係點考? 就咁背一袋上肩定係點?
同埋面試會大概問到咩問題?
會問郵政署個網入面既野?
會唔會有重點要溫邊part?

有心考 唔係騎牛搵馬 希望有在職師兄可以解答
考職安健 咩住行5mins
同埋正確搬上搬落姿勢

冇咩重點 睇熟個網 主要睇下d 服務

郵差派信係按照咩準則派?
郵局提供咩服務?
基本郵費係幾多?
最近訂郵票係咩主題?
派信遇到狗要點做?
你收箱果陣,突然有條友話佢岩岩擺錯左去信落郵筒,你點幫佢?

做到成隻狗咁,又成日比白粉針對,公務員黎計最撚低賤就係郵差
做到成隻狗咁,又成日比白粉針對,公務員黎計最撚低賤就係郵差

冇錯,好多時覺得連狗都不如
落雨或者好猛太陽,隻狗係入入面吠你,仲要唔係一隻,係好多隻
你就要曬住或者淋住雨派信,隻狗係入面就舒舒服服
你就係出面仲慘過隻狗
佢好似唔係簡人in
試下睇好過面 份份工都有差既一邊

我深信好多人一路響樹屌份工辛苦錢少冇前途on99
一個屈尾十又apply

有無在職師兄講下有咩好,吸引羨慕之處
寫就寫不論男女 會唔會都係男人優先

交咗form 低學歷無技術 要錢
佢好似唔係簡人in

香港最大既笑話其中一個

我深信好多人一路響樹屌份工辛苦錢少冇前途on99
一個屈尾十又apply

唔通擾敵
呃我唔到既

好似D J圖POST 咁 ,

我屌埋你地果份
我想問下 郵差係咪得外勤?姐係派信 會唔會有啲係郵政總局入面做分信個啲?
我想問下 郵差係咪得外勤?姐係派信 會唔會有啲係郵政總局入面做分信個啲?

咁係咪有機會外勤或派入去分信
同埋正確搬上搬落姿勢

唔好意思 我想問係點考職安健 因為我上左職安健個網搵唔到係點考 同埋教正確搬上搬落姿勢
想問係邊度會搵到? 唔該哂 麻煩哂
返工空閒時間小 一有時間就會睇個
多謝2位解答thank you
同埋正確搬上搬落姿勢

唔好意思 我想問係點考職安健 因為我上左職安健個網搵唔到係點考 同埋教正確搬上搬落姿勢
想問係邊度會搵到? 唔該哂 麻煩哂
返工空閒時間小 一有時間就會睇個
多謝2位解答thank you

總之你搬野果陣任何時間條腰都要直就應該冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞