郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike
想問考分信個陣係點
分地址 地區 定空郵個類?

分地址
例如個架係abcd 4座,1至40層樓
你封信寫住a座10樓01室,你就將封信分去a座10樓果格

大概係咁樣做,詳細要睇個架分到幾仔細
就咁用口講有d 1999,希望你明

始終講係好難明,考過就覺得兩回事,不過唔算難。

oh
咁都易d
自己英文地址唔太熟
仲估要分哂地區個d
諗緊再唔再試好

WHY NOT呀

唔知佢會唔會因為我肥唔考慮我

唔怕啦,見住好多肥肥地入職,跟住做做下瘦晒

試多次啦咁
讀緊電機hd 今年畢業 試下報先
諗緊再唔再試好

WHY NOT呀

試多次啦咁

去派信,花園有狗係咁吠,信箱要經過花園,應該點答?
想問下合約工人做唔做得過?整體辛唔辛苦?
搵過資料八個鐘入面一個鐘食飯加半個鐘休息

失業中
金毛請唔請
degree學歷上年報完全無回音

郵差唔多受degree玩

呢句真,有次請左好多degree
三年後走撚哂自此之後好少請degree

邊個話degree要一定寫埋落去
學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷
想問考分信個陣係點
分地址 地區 定空郵個類?

分地址
例如個架係abcd 4座,1至40層樓
你封信寫住a座10樓01室,你就將封信分去a座10樓果格

大概係咁樣做,詳細要睇個架分到幾仔細
就咁用口講有d 1999,希望你明

始終講係好難明,考過就覺得兩回事,不過唔算難。

oh
咁都易d
自己英文地址唔太熟
仲估要分哂地區個d

果堆要你分嘅信入面有中有英
仲有d係地址錯嘅,分唔到上架
自己小心,總之慢唔怕,最緊要準
我果陣考3分鐘分20封信,錯1封
問過同期,有人分13封錯1封都入到黎
d數據你參考下啦
諗緊再唔再試好

WHY NOT呀

試多次啦咁

你唔好肥到有暗病過唔到body check咪得
我好多同期包括我都係肥仔,入黎之後踩單車就瘦
我依家每日踩13km, 一個月輕1kg
平時揹開野跑開山,有玩背水一戰,應該報到卦

u grad都照衝,做郵差雖然辛苦但踩單車周圍走,不過幾寫意

難就難在落雨個陣點樣保護信件
ugrad就好心報aco啦

學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷

好呃唔呃走去呃政府
讀書讀咁多年,我諗你識分乜野應該做,乜野唔應該做嘅
你覺得冇問題嘅咪去試囉,後果自己食返姐
讀大學都係為左有好d嘅前途姐,萬一搞到前途盡毀咁有乜為呢
係u grad嘅就去報管工啦,都係琴日出招聘咋
入黎做郵差你老母俾十幾萬你讀完u出黎捱騾仔架?
你對唔對得住老豆老母呀

u grad都照衝,做郵差雖然辛苦但踩單車周圍走,不過幾寫意

唔係考體能,跑開山幫唔到你入職
體能好係入左職之後會易適應d

當你日日俾太陽兜頭曬,你就唔覺寫意架啦

我見好多郵差都會戴草帽同黑超,仲有手袖
anyway照報

我見好多郵差都會戴草帽同黑超,仲有手袖
anyway照報

我都有帶
其實曬起上黎都冇乜用,都係咁辛苦
我果邊d老差直情係包到自己得返對眼

我諗響夏天做過地盤會好d掛
想問下合約工人做唔做得過?整體辛唔辛苦?
搵過資料八個鐘入面一個鐘食飯加半個鐘休息

失業中

郵局工人hea到仆街
前面兩條友啲口吻
幾撚老屎忽呀
佢地眼中得佢地捱到架咋!好辛苦架你地頂唔順架啦
牛工一份無必要打飛機打成咁
低學歷牛工有成皮幾野
唔係為錢唔通為理想咩
驚死人地搶你飯碗咁
你地都知自己無競爭力
呀豬呀加都做得呢

學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷

好呃唔呃走去呃政府
讀書讀咁多年,我諗你識分乜野應該做,乜野唔應該做嘅
你覺得冇問題嘅咪去試囉,後果自己食返姐
讀大學都係為左有好d嘅前途姐,萬一搞到前途盡毀咁有乜為呢
係u grad嘅就去報管工啦,都係琴日出招聘咋
入黎做郵差你老母俾十幾萬你讀完u出黎捱騾仔架?
你對唔對得住老豆老母呀

你要求中五我咪寫中五
我又唔係作假學歷
當然讀到大學又無理由走去做郵差

到你踩單車派村你就唔會覺得寫意
前面兩條友啲口吻
幾撚老屎忽呀
佢地眼中得佢地捱到架咋!好辛苦架你地頂唔順架啦
牛工一份無必要打飛機打成咁
低學歷牛工有成皮幾野
唔係為錢唔通為理想咩
驚死人地搶你飯碗咁
你地都知自己無競爭力
呀豬呀加都做得呢

其實都係交流下意見姐,心平氣和啲
讀緊電機hd 今年畢業 試下報先

電機畢業唔入行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞