郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike
好認真講,真係唔好入黎做
真係會好後悔
真係會好後悔

巴打做緊?
有telegram?
條路自己揀 唔好講後唔後悔

我讀書唔叻 真係想快啲出黎做野 想穩定就夠
年年都請百幾二百人,依行流失率係咪好高?

走既係新仔捱唔住定退休多?

聽講入職要做兩年分信先可以申請轉派信外勤?

例假年假點計?

例假年假點計?

好似多人退休
唔會啦而家 好多一入職就落do了

例假咪紅字 年假14日 每月賺幾多就自己除

正喎 可以行街派信
degree學歷上年報完全無回音

郵差唔多受degree玩

呢句真,有次請左好多degree
三年後走撚哂自此之後好少請degree

邊個話degree要一定寫埋落去
學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷

好呃唔呃走去呃政府
讀書讀咁多年,我諗你識分乜野應該做,乜野唔應該做嘅
你覺得冇問題嘅咪去試囉,後果自己食返姐
讀大學都係為左有好d嘅前途姐,萬一搞到前途盡毀咁有乜為呢
係u grad嘅就去報管工啦,都係琴日出招聘咋
入黎做郵差你老母俾十幾萬你讀完u出黎捱騾仔架?
你對唔對得住老豆老母呀

其實都唔係呃,又唔係填假野

例假年假點計?

好似多人退休

正喎 可以行街派信

過多排日日三十幾度拎住袋信係街行真係正

例假年假點計?

好似多人退休

正喎 可以行街派信

過多排日日三十幾度拎住袋信係街行真係正

幾粒鐘派完就等收工

學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷

好呃唔呃走去呃政府
你對唔對得住老豆老母呀

你唔填 咁你個幾年時間點解釋

由佢地啦咪等佢地面試果陣俾人問到口啞啞囉
講完一個大話又要講另一個大話去掩飾,好好玩咩
條路自己揀 唔好講後唔後悔

我讀書唔叻 真係想快啲出黎做野 想穩定就夠

岩岩畢業?暗盤3年經驗呀
小弟都報左
中五畢業會考零分
都走去試下
雖然多數唔得...
試下囉

試左仲有一半機會得,唔試就一世都唔得
俾心機
真係會好後悔

巴打做緊?
有telegram?

呢度起碼6個定7個巴打做緊

學歷係私隱
你有權只報佢需要的學歷

好呃唔呃走去呃政府
你對唔對得住老豆老母呀

你唔填 咁你個幾年時間點解釋

由佢地啦咪等佢地面試果陣俾人問到口啞啞囉
講完一個大話又要講另一個大話去掩飾,好好玩咩

考政府工唔好講大話, 一有記錄就一世同政府工無緣.
驚自己學歷太高咪講下個學歷作用幾低law. 係出面做得幾唔開心law.
郵局內 係咪郵務員?
有冇內部調職? 定等公開招聘?
想做住考紀律部隊。
做到郵務員就唔走
我想問下 郵差係咪得外勤?姐係派信 會唔會有啲係郵政總局入面做分信個啲?

咁係咪有機會外勤或派入去分信

派信多
center 都有機會既

申請左 希望有機會見下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞