郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike

派Amc 先慘

D老野捉鴨好中意去AMC

Max黎計180蚊粒鐘, 入去捉兩隻半都4舊幾

但是咪冇車錢 蝕返幾十

hi bro 原來你返緊郵差?

咁都比你搵到我

之前報過無理我 反而郵務主任有覆 但無去in

郵務員呀 邊有主任in

可能記錯名 唔知乜乜主任
郵差有無得揀郵局內分信 唔出街派信?
遲D真係有機會SECOND IN 既話上黎請教咁多位現職巴打
入職萬五,要幾多年先加到兩萬五?

6年內應該都

咁快? 頂薪有無得每年再追加?

6年內應該都

咁低既人工配咁惡劣既工作環境,點解會有人狗衝
讀書時期做過sort信pt

Max黎計180蚊粒鐘, 入去捉兩隻半都4舊幾

但是咪冇車錢 蝕返幾十

hi bro 原來你返緊郵差?

咁都比你搵到我

之前報過無理我 反而郵務主任有覆 但無去in

郵務員呀 邊有主任in

可能記錯名 唔知乜乜主任
郵差有無得揀郵局內分信 唔出街派信?

出街先好
正常beat都幾好
大家寄信定網上申請

連續兩年網上填表都冇回音

睇彩數 夠學歷有工作經驗都未必有得見

有人次次send 完都冇
好怪 政府就係咁
好似我2次都send 食環狗都冇回音

我send第四次先有得test
上年收信做 test 無去,今次又send 去試下先
入班借唔會派係去就近郵局定睇邊間等人用
入班會唔會派你去就近郵局定睇邊間等人用
入班會唔會派你去就近郵局定睇邊間等人用

係派派遞局 ,好彩就派郵局做indoor
或者派center indoor 都可能會

當然係fill 等人用既局 但正路唔會太遠既

新界鄉村多果d唔識踩單車就掉你走
識踩就食晒d豬頭骨

6年內應該都

咁低既人工配咁惡劣既工作環境,點解會有人狗衝
讀書時期做過sort信pt

正宗連登仔 搵開50K

pt 4 到 pt 13 6年又未到ceiling
好奇一問
如果其他公務員轉POST
個PT點計 會帶PT過定由頭計過
好奇一問

過左三年可以帶pt 過部門
考左幾年都唔請今年再報
好奇一問

過左三年可以帶pt 過部門

舊年in果陣要睇車牌
見佢有幾種車剔

我記得私家車 貨van 中型貨車 小巴

唔知係咪有幫助
辛苦晒巴打
覺得你哋好偉大

利申 成日寫信 postcrosser
舊年in果陣要睇車牌
見佢有幾種車剔

唔知係咪有幫助

咪又係要再考政府牌先揸得綠色車
今朝報咗名
舊年in果陣要睇車牌
見佢有幾種車剔

唔知係咪有幫助

冇 識踩單車記有幫助

唔好再問車牌有冇幫助啦

考入去果下,識踩單車重要過有車牌好多
有車牌係入左去先有機會有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞