郵政署 郵差 2017

661 回覆
9 Like 3 Dislike
郵差派信係按照咩準則派?

你收箱果陣,突然有條友話佢岩岩擺錯左去信落郵筒,你點幫佢?

係咪我太蠢...呢2題唔識答 有無在職巴打可以教下

郵局提供咩服務?
投寄郵件
收取郵件
郵件轉遞
繳費服務
匯款服務

基本郵費係幾多?
基本郵費$1.7

最近訂郵票係咩主題?
活化香港歷史建築2

派信遇到狗要點做?
先安全地離開現場,將情況報告上級
等上司指示

同埋依架朝早,晏就食飯,收工有時間都會上郵政局個網睇 希望有機會做到郵差.

有咩都叫佢搵其他人就無死
郵差派信係按照咩準則派?

你收箱果陣,突然有條友話佢岩岩擺錯左去信落郵筒,你點幫佢?

係咪我太蠢...呢2題唔識答 有無在職巴打可以教下

郵局提供咩服務?
投寄郵件
收取郵件
郵件轉遞
繳費服務
匯款服務

基本郵費係幾多?
基本郵費$1.7

最近訂郵票係咩主題?
活化香港歷史建築2

派信遇到狗要點做?
先安全地離開現場,將情況報告上級
等上司指示

同埋依架朝早,晏就食飯,收工有時間都會上郵政局個網睇 希望有機會做到郵差.

唔知岩唔岩
1.按信件上地址派
2. 唔可以直接比返佢,通知上司
郵局內 係咪郵務員?
有冇內部調職? 定等公開招聘?
想做住考紀律部隊。
做到郵務員就唔走

如果你入左紀律部隊想轉就要等公開招聘轉過黎
郵差先可以內部調職

日日見到郵差身水身汗拖住啲信
你有冇諗過調入局做郵務員? 番5天半
話說考郵差個工作證明果度緊唔緊要,事關我轉過幾份工,但有d沒工作證明

最近先有一個因爲唔齊工作證明而唔比個offer
話說考郵差個工作證明果度緊唔緊要,事關我轉過幾份工,但有d沒工作證明

用宣誓紙應該ok

咁嚴重 要齊哂?

以我所知就唔洗 到時見工先帶學歷證明 請既時候先會叫你填野 到時先要工作證明
唔見左中學成績表 點好
考過衰分信
夏天見過個郵差好似跌左落水嚴成身濕晒
唔見左中學成績表 點好

其實有hd証書仲需唔需要中學成績/証書
點解有D人話派幾個鐘就收工既

朝頭早都要上完信先有得派架

上信難過派信

上信難過派信

呢個真

上信果度有冇冷氣

上信難過派信

呢個真

上信果度有冇冷氣

緊係有

咁已經好過D記好多以前做D記未出街已經濕9晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞