IMDb 一套過8分既既恐怖電影 : 訪嚇

416 回覆
16 Like 4 Dislike
睇到最尾以為會有白人警察一槍射低主角

另一個結局好似係比人拉左
套戲好多細節都幾有心思
反而係有啲劇情推進位都幾低手下
個櫃開住俾男主睇相同盲佬解釋所有嘢呢兩個位感覺好forced

睇左,好喜歡套戲,不過呢2點都同意
最撚心寒系個background music

我覺得成套啲配樂都幾好
得一個位唔明, 就係點塞棉花入耳 係咪我睇漏左D 細節佢無比手扣扣住

又有人問?
你自己坐係度試下,如果唔得姐係你條脊椎有事

笑左
最撚心寒系個background music

我覺得成套啲配樂都幾好

有兩首好似d邪教做法事音樂
得一個位唔明, 就係點塞棉花入耳 係咪我睇漏左D 細節佢無比手扣扣住

又有人問?

笑左

無cam影住主角
套戲好多細節都幾有心思
反而係有啲劇情推進位都幾低手下
個櫃開住俾男主睇相同盲佬解釋所有嘢呢兩個位感覺好forced

睇左,好喜歡套戲,不過呢2點都同意

低手還低手
原本我睇盲佬解釋果part果道都屌撚左出聲
不過佢話要達成共識成功機率先提高呢個解釋我接受到
主角影相叻代表佢對眼既觀察力強
個盲人投到主角呢一點
一開頭俾人捉果個人係咩人

周柏豪

周柏豪

邊個係周柏豪

周柏豪

邊個係周柏豪

pakho
呢個野唔算惡怖
但係營造個無力無助感幾好
條女搵key個到最正
覺得呢套唔好睇既人其實唔適合睇舊式經典恐怖片
rosemary baby,shinning呢d經典恐怖片,imdb少數高分既恐怖片一樣會俾你地彈到一文不值

又有人問?

笑左

無cam影住主角

好好笑唔明點解會塞唔到
覺得呢套唔好睇既人其實唔適合睇舊式經典恐怖片
rosemary baby,shinning呢d經典恐怖片,imdb少數高分既恐怖片一樣會俾你地彈到一文不值

2017既戲同1980既戲比
睇完
2老真係豬隊友
不過睇唔到佢2個有開腦疤痕tim

另外
點解女主家人好似唔鍾意男主食煙咁呢

吸煙危害健康嘛
佢當主角係貨梗係唔想佢危害到個body喇
Overrated
套戲回落返應有分數啦

之前8.1,8.2 上IMDb top 250 又真係奇怪
套戲回落返應有分數啦

之前8.1,8.2 上IMDb top 250 又真係奇怪

我覺得種族議題係話題性既
不過以戲論戲
套戲前中段既氣氛營造好出聲
班配角一個動作,已經可以出到個氣氛
但後段變左典型男主復仇橋段,無乜twist位,係要扣分
其實好普通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞