IMDb 一套過8分既既恐怖電影 : 訪嚇

416 回覆
16 Like 4 Dislike
成套戲係緊張既
不過個concept 同skeleton key 好似
一個用巫術 一個用

有無人睇過

有睇過 又係有黑人

skeleton key 好睇好多
get out睇左4份1已經完全估到之後點發展
而且冇咩緊張感
感覺純粹攞種族問題黎做賣點

x2
根本值6-7分
I'M TS-MOTHERFUCKING-A!
外國睇 我果場目測8成觀眾係白人 佢地當笑片睇 有幾個位夾埋啲白人笑搞到我有啲心寒
成套戲係緊張既
一個用巫術 一個用

有無人睇過

有睇過 又係有黑人

而且冇咩緊張感

我都覺
同埋個end 已經好有可惜既感覺
所以印象好深
get out 當個醫生收檔個下就已經完
我覺得如果醫生講佢有拎d 動物黎試/有失敗品出場套野會癡線d
伏線做得唔夠多其實佢擺多設定落去套野可以成為經典
好似閃靈個類

另外個阿婆我成日覺得佢係asian 瘦男人搽黑帶個好假既假髮搞到好想笑
成套戲係緊張既
一個用巫術 一個用

有無人睇過

有睇過 又係有黑人

而且冇咩緊張感

我都覺
同埋個end 已經好有可惜既感覺
所以印象好深
get out 當個醫生收檔個下就已經完
我覺得如果醫生講佢有拎d 動物黎試/有失敗品出場套野會癡線d
伏線做得唔夠多其實佢擺多設定落去套野可以成為經典
好似閃靈個類

另外個阿婆我成日覺得佢係asian 瘦男人搽黑帶個好假既假髮搞到好想笑

個老豆用鹿暗喻黑人都係低等動物
話唔定之前都係用鹿黎做試驗
rotten tomato 99%
係美國睇左 好L好睇 第一次入戲院睇恐怖片

完全估唔到佢女朋友

屌你老母
好多位都估到,唯一估唔到既係男主反殺得咁易,不過又睇得幾爽,但係一定唔值咁高分囉
男主角有啲似Kante

Nonono
睇咗⋯⋯
一開始已經估到佢阿媽控制
但最尾估唔到
個女黑人個動靜好嚇人。

覺得個女黑人勁好戲 特別喊果場
其他黑人喊都好撚心寒好不安

其實佢喊乜?又唔比人叉電
個老黑鬼毛啦啦跑遏去做乜?

喊係佢內心心處既「本人」喊
但佢已經控制唔到自己個腦
雖然條橋係抄

但入面d角色做得好好 由其男主角演技 值得一睇
豆瓣有人覺得最後男主殺女主果陣兩個人對望已經比女主催眠調換左身體

調換身體唔係要換腦咩?

要換腦wo
邊有咁簡單望兩眼就換左
有無知前面撞到鹿 close up 主角樣有咩含意?

人類當鹿係畜生

白人當黑人係畜生

最後主角用埋隻鹿黎返擊

就係咁簡單

我自己係咁理解

男主角老母係比人hit and run
加埋女主角冇咩感情 暗示左佢冷血?
唔明點解拍賣要用bingo
節奏幾好啊 冇乜廢話
結局好似好短
唔明點解拍賣要用bingo
節奏幾好啊 冇乜廢話
結局好似好短

美國啲廢老最鍾意玩bingo
同埋我單seed睇

唔覺有2:24個一幕既?

https://www.youtube.com/watch?v=sRfnevzM9kQ

我睇完都有諗返起好似冇左 trailer 呢幕,唔知香港上個 version 會唔會有唔同。

我睇果個VERSION 1:22同2:10果幕都無

無左開電筒
好好睇

人類當鹿係畜生

白人當黑人係畜生

最後主角用埋隻鹿黎返擊

就係咁簡單

我自己係咁理解

以前黑奴係叫black buck
所以老豆話最憎鹿其實曲線歧視緊黑人
撞到鹿 close up 主角樣就係hit and run伏筆
剛剛睇完
我嫌佢唔夠長 如果逃出個陣更加刺激就好
美中不足係最後走出黎可以刺激啲
一下就殺死個老豆
好似好快就殺死全家
開左外掛咁
唔算好睇 好多野都估到
一般咋wo

人類當鹿係畜生

白人當黑人係畜生

最後主角用埋隻鹿黎返擊

就係咁簡單

我自己係咁理解

以前黑奴係叫black buck
所以老豆話最憎鹿其實曲線歧視緊黑人
撞到鹿 close up 主角樣就係hit and run伏筆

正解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞