IMDb 一套過8分既既恐怖電影 : 訪嚇

416 回覆
16 Like 4 Dislike
好好睇,本身expectation都高,因為peele拍
難得有套thriller係啲角色智力正常
諗緊睇唔睇多次,想留意番啲細節
我覺得唔錯
雖然未去到真係非常出色 但都值得一睇
如果中間男主殺佢全家再刺激啲就更加好睇
同埋最尾女主訓係度等死就好似男主老母咁
琴晚一個人睇完嚇到屎都標埋 睇完不安左2個鐘

岩岩都一個人睇。中段差小小訓著左

好撚驚呢啲戲 啲音樂同埋突然飛啲野出黎嗰啲 不過最撚不安係我都覺得自己俾佢催眠左
我覺得都幾正,起碼情節合理,又用番o的伏筆,後尾睇個段勁爽
男主角有啲似Kante

我都覺

個個黑人一樣樣
咁隻鹿衝出黎到其實只係想發展比個警察黎?
我見主角之後有回想番借鹿

套戲劇情叫中上 但啲伏線好強
好少無用對白
好出色
睇完,可能太大期望,未話超好睇但都ok
其實imdb都差唔多講晒套戲d含義彩蛋
同埋可以上YouTube 睇下d鬼佬點講
男主角有啲似Kante

我都覺

個個黑人一樣樣

真係似喎
一路睇一路心諗kante
都唔知有乜咁神。。。。。。
其實套嘢好撚易明
啲人仲係咁問
都唔知有乜咁神。。。。。。

政治正確 留意下D黑人種族既電影
向來都係高分評價又好的 ,白人最鐘意的

好撚驚呢啲戲 啲音樂同埋突然飛啲野出黎嗰啲 不過最撚不安係我都覺得自己俾佢催眠左

不安又未至於....,連好驚睇恐怖片既FD睇完都話唔恐怖

全場既嚇位真係5個手指數晒,懸疑多
好好睇,本身expectation都高,因為peele拍
難得有套thriller係啲角色智力正常
諗緊睇唔睇多次,想留意番啲細節

中後段拍到觀眾想睇既野
好合符預期走向

逐個殺死真係好爽
如果可以睇埋殺死晒D 鄰居就好
同埋Imdb跌穿8分了

而加9.5萬views 7.9分係恐怖片黎講真係好唔錯

好少無用對白
好出色

鹿英文係buck
Black buck 係踩黑人既說話

所以點解死左隻鹿rose無唔開心
但chris仲去睇隻鹿
同埋最後sofa果到有個鹿像
Chris 用佢黎插死老豆

好少無用對白
好出色

鹿英文係buck

但chris仲去睇隻鹿

buck關黑人事就真係唔知,不過都估到可能有關
但老豆講過憎鹿最後比鹿插死就好應景
聽講原本編劇/導演想拍sad end
不過後尾都係接受左呢個happy end等成件事無咁灰

其實我覺得最尾落警車係一開始查牌警察
因為歧視黑人啪左男主角會仲精彩

sad end 套戲會再高分d

又悲劇廚
倒瀉野飲個度係因為grandma太鍾意黑人 用黎解釋點解佢會選擇變成黑人女人
定係暗示左個手術愈耐 控制力會愈弱 所以佢成日控制唔到自己的表情咁 反而個黑人歌手就唔會有呢方面的問題
伏 首先呢套唔係恐怖電影 係劇情類電影 抱住被嚇既心情黎睇一定失望
至於以劇情片黎睇 亦唔見得出色 唔知係咪大家近年冇乜睇過好睇既懸疑劇情片
其實套戲最失敗就係劇本 因為最大果個伏線太明顯...做到主角俾人催眠已經估到哂成件事係點 爭在導演選擇點樣去完結個故事 而之後既Twist亦不足以再次震撼到我

同埋果位盲人解釋既情節十分多餘 係比較失分既位
伏 首先呢套唔係恐怖電影 係劇情類電影 抱住被嚇既心情黎睇一定失望
至於以劇情片黎睇 亦唔見得出色 唔知係咪大家近年冇乜睇過好睇既懸疑劇情片
其實套戲最失敗就係劇本 因為最大果個伏線太明顯...做到主角俾人催眠已經估到哂成件事係點 爭在導演選擇點樣去完結個故事 而之後既Twist亦不足以再次震撼到我

個人覺得仲有另一個失分位係 呢套戲冇一般懸疑片必備既未知、不安氣氛 尤其係男主走出大屋後既安排 成件事太明刀明槍

好少無用對白
好出色

鹿英文係buck

但chris仲去睇隻鹿

buck關黑人事就真係唔知,不過都估到可能有關
但老豆講過憎鹿最後比鹿插死就好應景

除咗關種族事
仲暗示咗女主係冷血
撞到隻鹿之後完全冇理過隻鹿
又暗示咗男主hit and run既過去
同時帶出之後警察查牌
女主唔俾警察查男主牌好大可能係因為唔想有男主出入既紀錄

個人覺得仲有另一個失分位係 呢套戲冇一般懸疑片必備既未知、不安氣氛 尤其係男主走出大屋後既安排 成件事太明刀明槍

終於又有人覺得伏
我直頭覺得悶
頭大半驚唔夠驚講懸疑唔夠懸疑
乜野玩bingo, 白人向上望,抆叉電嗰啲都好普通
最特別位係nonono 同get out
但都係好平淡
相似片害匙啲懸疑位仲心寒
一套好嘅懸疑解謎恐怖片,未解謎都要拍得緊湊
鬼眼、恐怖郵輪之類都做到
但訪嚇頭大半太沉悶,雖然有好多伏線,但啲伏線鋪得太平淡太悶
到後來解謎之後,主角開無雙走佬,又去得太快
整體黎講唔係太好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞