IMDb 一套過8分既既恐怖電影 : 訪嚇

416 回覆
16 Like 4 Dislike
睇左,以恐怖片黎講真係唔錯,idea好正
成套戲都貫徹黑人做主題,訊息好諷刺
諷刺而加個社會看似黑白人平等,但其實白人深底裹根本都係當黑人係奴
最後肥仔黑人既出現真係
含劇透分析:

1. 女朋友唔俾警察查黑人身份證,唔係保護黑人,只係唔想俾警方有黑人黎過既紀錄。

2. 兩個黑人工人以主人家身分歡迎賓客黎,已經暗示左佢地兩個係老主人兩公婆轉移過黎既,成個鎮都知道。

3. 黑人憑棉花塞耳仔脫險,我相信導演係想諷刺上兩個世紀果時,白人大量勞役黑人奴隸種棉花既歷史

邊度搵兩舊棉花出嚟

俾你提一提,我記得佢where爛左張櫈啲棉花出黎

佢抓爛D棉花就推到之後會用黎塞耳
睇完覺得女主角好恐怖,之前既感情咁真實又做愛
點知......
睇左,以恐怖片黎講真係唔錯,idea好正
成套戲都貫徹黑人做主題,訊息好諷刺
諷刺而加個社會看似黑白人平等,但其實白人深底裹根本都係當黑人係奴
最後肥仔黑人既出現真係

肥仔黑人好似係導演?

睇返資料唔係
個女黑人個動靜好嚇人。

覺得個女黑人勁好戲 特別喊果場
其他黑人喊都好撚心寒好不安

其實佢喊乜?又唔比人叉電
個老黑鬼毛啦啦跑遏去做乜?

你訓住睇?

唔鍾意個黑人同條女仆野,所以喊?

唔係,係原本果個黑人女人可憐黑人主角就黎俾人切腦

表情係黑人
講野係白人

中段開party個幕,閃光燈照到個黑人
個黑人意識未返得切黎就比人拎去洗腦
同埋我單seed睇

唔覺有2:24個一幕既?

https://www.youtube.com/watch?v=sRfnevzM9kQ
個黑人朋友 姐係俾人換左腦個個
俾閃光閃左之後 同主角講 叫佢get out
睇緊個陣 都覺得好合理
以為覺得主角唔尊重 唔歡迎佢 先叫佢走
睇完 先明 原來get out
個意思係提主角離開呢個恐怖地方

係,好SAD

套戲有提到轉移後,黑人仲有部份既控制權
咁就解釋晒點解 黑女人會喊,黑人朋友會叫主角get out,最後黑人會自殺
個黑人朋友 姐係俾人換左腦個個
俾閃光閃左之後 同主角講 叫佢get out
睇緊個陣 都覺得好合理
以為覺得主角唔尊重 唔歡迎佢 先叫佢走
睇完 先明 原來get out
個意思係提主角離開呢個恐怖地方

係,好SAD

套戲有提到轉移後,黑人仲有部份既控制權
咁就解釋晒點解 黑女人會喊,黑人朋友會叫主角get out,最後黑人會自殺

黑人仲有部份既控制權 即係唔係成個腦換哂?
換左腦嘅黑人其實係換左邊個落去呢
同埋中間有段戲係好似拍賣個黑人男主角
個買家就係果個換腦果個?
換左腦嘅黑人其實係換左邊個落去呢
同埋中間有段戲係好似拍賣個黑人男主角
個買家就係果個換腦果個?

黑人腦扔走,換入白人腦

買家就係想換身體既白人

所以中間出現果個「性奴」黑人,(個腦)應該係個富婆個老公黎
男主角執野著草時向女友房度發現佢 d 集郵相,最後𠴱張仲要係屋入面個黑妹,男女通吃。
唔知點解諗起衛理斯換頭記
係個女黑人個樣好不安
有冇人覺得套戲好似Shutter Island?
有冇人覺得套戲好似Shutter Island?

冇忽似囉。
同埋我單seed睇

唔覺有2:24個一幕既?

https://www.youtube.com/watch?v=sRfnevzM9kQ

我睇完都有諗返起好似冇左 trailer 呢幕,唔知香港上個 version 會唔會有唔同。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞