英國, 加拿大, 美國, 澳洲生活資料分享

419 回覆
175 Like 68 Dislike
nor
GOLD COAST 真係好癲
PHD正WO...我Prof都問我讀唔讀PHD 心大心細, 人工好唔好, 有無女溝
留係個度啦
你咩field phd 先 同埋係咪講美國
好大可能, 我都打算去Vancouver再進修下, 到時再睇下改唔改到我既sterotype
識野
屌GC真係天堂黎, 香港都有個GC, 對比之下

medical, 唔係美國, 美國個邊個點, 打算過去搵工
BLM啦宜家BLM
我都係第一次聽CA食屎 依邊出名香港野仲好食過香港
搵到工就唔好讀啦 讀乜鳩
呢家比trump咁樣搞完其實搵工都難d
澳洲係唔可以係街飲酒架 十幾年前已經改左唔得
澳洲人係好nice但感覺同時代脫左節比較大鄉里
利伸: 澳洲住左7年 想轉下國家住
講真個句, 我覺得, 我覺得呀下, 如果你有本事拎到澳洲PR, 一定係個邊, 日日餵下袋鼠好撚CHIILL
機會一定好細囉 人地請人一定係睇你係咩本地uni grad同個resume 掂唔掂 如果你新黎報到 本地工作經驗乜都冇 係要花大量時間去搵工 仲要搵啲係entry level positions
我接觸好多依方面資料同做過advisor 所以係幾清楚 如果想肯定有Offer 建議去之前搵定sponsorship啦
唔知澳洲會出咩新政策,本新悉尼有親戚住緊,不過應該唔會放人去大城,否則可以慳d住宿費
比埋TAX同貼士都80啦, 你唔係話你唔比貼士呀
要黎下Vancouver探索下 希望改到你個stereotypes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞