英國, 加拿大, 美國, 澳洲生活資料分享

419 回覆
175 Like 68 Dislike
你間野好似幾正常, 喂, 叫個老板黎多倫多開分店啦, 我CALL馬幫襯爆佢
Sydney 同 Melbourne 呢d 應該唔會有得去
澳洲Regional area IT發展成點? 難唔難搵工?
非常認同
住過溫哥華一排 覺得嗰度簡直係美食天堂 咩國家嘅菜都有而且質素又唔錯
去飲茶都好高質
BAM左啦 澳洲同NZ都拒絕左英國
點racist法, 其實多倫多都有痴線佬, 上次有條痴線佬捉撚住隻鴿係咁咬佢...但無槍好D
點樣分自己人大嗌話 “自己人呀!!”咩 人地最近都打死自己人bb (種族上)啦 到頭來咪都係睇你用槍原意
緊係啦 加拿大D點心真係自己有師傅整 唔係求奇係中國搵間廠整出來
一定好食好多
就算去到英國利城都係咁
加拿大如果去偏遠少少開間超市有冇計
英國冇專業技能可以點搵工
都正常 如果通過左英國好多人會湧去澳加
唔撚係個個都唔帶槍出街嫁...我個FD就帶槍出街
我得2個Malay friends 佢地好好不過我真係識佢2個 所以冇乜點聽過啲衰野
咁七, 咁我都不了
真心
華語系入面最仆街一定係支那
最圍威喂係佢地
次次有乜騙案出貓請槍一定有佢地份
唔識
有冇話英文差去邊到比較好?ielts得5.5係咪唔應該諗走唔走

我知好差已經努力學緊,但預期短期內都唔會變得超勁
認同!但講開街邊小食 點都係香港高質啲
偏遠成點?咩類型超市?如果係asian超市 你個neighbourhood 多唔多Asian?客源?
會叫你go back to your country
我可能因為唔係仔 所以撞到都係比較stalky 情況 唔係暴力情況
例如巴士會有人問你 你個樣似識講中文 叫你教佢 跟住我同佢講我唔識 佢就話日文都得 跟著尾隨你落車
仲有次我同班女叫uber落酒吧(慶祝21歲生日 全亞洲女) 跟住個uber 司機渣上freeway就開始同我地講佢朋友既submissive asian wife 跟住我同佢講你再講落去我就打你一槌同你同歸於盡佢先收聲無講
但澳洲歧視好嚴重喎
有 成日都nihao
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞