英國, 加拿大, 美國, 澳洲生活資料分享

419 回覆
175 Like 68 Dislike
我唔知樓主食乜
係我住個度
一般平餐廳一個set CAD12 - 17
好少少既餐廳20-27
另加野飲同15-20% tips
再高級d我未食過
香港係50蚊上下, 但好食WO, 唔會飯多過餸
溫哥華d野食是但一間茶記都屌打香港
番香港覺得d野食又油又唔新鮮

唯一唔好係支那人真係多
佢地真係唔撚識渣車

但依到勁多明星住
由期係Richmond

西岸人工普遍低過東岸
你拎到PR其實公民冇咩分別
係差係投票權但問題就係PR好難攞
係要計分不過如果你喺篇啲嘅地方會比較容易
仲有就算而家公民都唔係咁易搵到工你去得澳洲要預耐少少先搵到工
唔好咁大期望

利申:澳洲公民 搵咗七個月先有工返
Sorry, 我睇錯左, 我唔岩, BC我唔知, 聽人講溫哥華D野好食D, 我都諗緊過去
有耐性就係囉
如果真係想最易拎pr 搵agents之後做supermarkets/restaurant 同個老板傾 (大可能要貼錢)過幾個月升你做manager 之後apply pr就meet到個class requirements 不過我好睇唔過眼依種人 走捷徑過黎搶人工作機會 大把中國人咁樣 正蝗蟲
我唔食中餐唔清楚
但墨西哥餐同pizza
正WO
好似要做到porf先有錢
lm
Kingsway好多pho大大碗正到

飯多過餸
住左美國十幾年既我覺得你抹黑美國
有得去澳洲或者加拿大就好
我唔岩LO, 但多倫多我真係食王黎, 我食到可以出書, 真係屎黎...有一兩間叫過得去LO...
我住果頭好少有人有槍所以我覺得我d危機意識平時都唔係太高 但一去到中部果d位有時係路邊見到d痴線佬都會驚一驚
同埋有時都會有撞到人對你講racist野
我D fd 屌緊鬼妹同日本妹
樓豬想講美國每個state嘅law都唔撚同!係唔難買槍!

但要拎槍出街,好多地方都要拎carry permit。

係大城市唔會咁多人拎出街!唔係真係郁下就會俾人shoot to kill

唔好咁on9誤導人
野食以住尼講溫哥華真係好正
美國d華人住Seatle都會渣落尼食野
要做準備工作架啦 - (要人要人要人)
手頭工作係做左資料準備 / Brain Storm 下有乜可以做先

(要人) 想搵建立第二戰線既同伴
TG 公海 group: https://t.me/HK2ndFrontier

淪陷之後,移民開拓第二戰線刻不容緩 (要人)
https://lih.kg/2090138
私校多d 公校分分鐘都係唔到十萬 我畢業都準備唔撈academia 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞