英國, 加拿大, 美國, 澳洲生活資料分享

419 回覆
175 Like 68 Dislike
應該係個樣太似中國人
想去既未先5+1英國
再轉澳籍
都冇得轉
邊個地方都有歧視既啦 你地咪又係笑班芝麻人 笑譚仔落單果個口音都講唔正

鬼仔仲要出名玩得癲 佢地根本唔覺得咁笑下係一回事

你唔係癲到澳洲咁 用雞蛋掉鳩你 係條街行下俾人用水樽掉你 根本唔係咩大事

真正既歧視 係一世唔Q升你 寧願請白人都唔請你 果D歧視仲恐怖
我反而好少遇到
我係我住果頭都好少 之前去旅行我個fd唔知發乜癲要去nebraska 日日都有人nihao 不過去親餐廳都有人送野食叫我地叫多d祖國既朋友去nebraska 旅行 我撚其實佢地都無心 不過好少見到外國人
請埋我
冇BNO先可以去到
同問
今年大學grad 但英文真係唔多掂
想報外國master搏移民
但我英文真係好廢
諗緊如果要走可以點 同埋可以走去邊.....
同問 英國俾唔俾隊草
我個人黎講冇試過依個情況
反而係啲中國人見你華人樣就第一句普通話
澳洲唔會比PR LA

而家講緊heaven visa渣
你個樣似fob咪會
條友亂9甘up,我係citizen,都覺得野食係算高質同好多元化。我i亦住過sydney, D野食都係不遑多讓。各自精彩。淨係呢個post都好幾個人反駁你既食屎論,根本無需要同你坳。可能你個人口臭食咩都係屎味。你既comments基本上無咩值得參考。
係 唔理乜場合都係 professional 開會成班鬼佬佢地都係照同你講中文
我會揀加拿大
住過美國,美國其實好舒服冇歧視,但隱患係槍枝合法,雖然我住咁耐都冇遇過任何唔好,而且人真係好nice,但我都係會揀冇槍既加拿大,因為佢地地方差不多
俾唔俾同有冇人隊係兩件事黎
香港法律上唔俾但lkf一大陣草味
想報外國master讀好啲英文先啦。。最少都7.5先同人竸爭到 真係要苦練
你去中部佢撚識得睇你係咪fob
Sorry 加拿大係有槍嘅
加拿大感覺冇乜空間發展career,適宜退休
Sydney 真係麻麻地

澳洲計 GOLD COAST 同MEL 正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞