英國, 加拿大, 美國, 澳洲生活資料分享

419 回覆
175 Like 68 Dislike
我愈睇愈嘔血 好誤導人 成個post執柒咗佢啦
溫哥華真係好多好嘢食。但係亦都好多難食嘅,唔知佢地點樣開到咁多年。隨便食一間好容易中伏,最好有人介紹

冇乜平嘢食,但係好多好食嘅嘢都唔貴。

因為好多唔同國家嘅移民,好多唔同國家嘅菜都好好味。
係呀 我個人好鍾意食pho同ramen
明家
食日本餐廳好正
仲抵過香港吃
我食居酒屋、韓菜、意粉、咖喱。
人地好eq啫
暗地實俾人屌死,攞上網鬧
外國歧視蝗真係有原因
54000你當係fresh grad人工囉
你只要有人請嘅話基本上呢個數一定搵得到
尤其是你係做專業嘅就應該冇難度
屌個個都話搵唔到工
真係有啲淆底
有朋友話Tasmania 好難搵工...
坦白講啦
而家肺炎搞到經濟咁差連本地人都覺得搵工好難
同埋好多人俾人炒
你話如果今年想搵工真係好難
你只可以希望澳洲俾你過嚟嘅時候經濟會好好多
我唔知道依家RN嘅需求大唔大
但如果係算比較一般嘅話咁你真係要小心搵得會耐少少 最好儲定少少錢(廢話)同埋搵part-time
491真係唔穩,好多野控制唔到,好似今次武肺炒友,收入分分鐘就唔夠,雖然好似可以投資收入or海外收入搭夠,但冇既話就係咁先。師兄夠唔夠料190,穩陣好多,再唔係加拿大直接派pr,唔洗驚幾年
我歲數經驗唔夠190... fg一兩年選擇係得Tasmania/usa/Canada
Bar bouncer 果個朋友喺咩州?
加拿大食嘢係屎 唔係掛
見到佢話加拿大啲嘢食貴同唔好食呆撚咗
要去到當地讀完技術cert 先再計分,咁一開始要點申請搭飛機去逗留咁耐,咁樣應該唔算比你讀大學嗰啲visa
想問下rn牌去加拿大係咪多數要重新讀完再考? search過有d話 International Educated Nurses要係 National Nursing Assessment Service 申請審核資格
但通常都拎唔番RN個lv. 得LPN個d

2022年先grad 一grad就走無工作經驗係咪都GG多 但仲做下野先搵經濟驚以後無得走

同埋搭單幫問Richmond hill / Markham 地方易唔易搵programmer 既工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞