[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (35)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
Small short 喺Etsy同ebay唔算難搵啦
I like the jeans from Levi's and Zara. Their chinos, tank tops and shoes including, high heels, sneakers (trainers) and flats are of high quality too.
其實樓上係bot定係乜
我都想問好耐
耐唔耐見佢回 但無人理
但又會keep住隔一排回幾句
定外國人
唔係外國人 佢自己開啲content farm post都係中文
幾年前入左對red wing8108,
點樣可以由上圖變成下圖係咪要上油
有無師兄識可以教下路

利申:好平粗著,唔使超高階打理
得閒用少少濕嘅毛巾抹乾淨 再上mink oil 著多啲 好自然啲色就會變深 越舊越靚
話説對boot如果傷咗皮層咁花嘅話係咪冇得搞
我有對Chippewa engineer boots個鞋頭俾我踢到花曬

想問各位ching 點樣可以着得咁型
白卡佬嚟屌佢老母覆埋晒啲九唔搭八嘅嘢仲要成日正皮自己
都舊得幾靚呀!
對loafers係咩牌子?
香港levis 既made in japan line 玩得過?
有冇巴打聽過kleman呢個brand??
有呀! 法國野!
質素如何?
負皮真係唔掂? 我見2條有7折1300 蚊 平平地又幾舒服
無著過,不過見實物幾好。 千零蚊paraboot 一半價錢made in france 都抵玩。 不過就唔係welted ..
見好多boots都5-6千起跳
其實皮鞋/boots平既有冇好介紹?
Berwick, Grenson, Thorogood

or 揾生勾勾巴睇吓有無NOS vintage 啱玩!

IG : vin_tage_place
學到野
如果暫時只買一對penny or tanker boots?
其實幾有興趣,但同paraboot一樣樣咁滯但少個tag
就有啲卻步,搞到好似老翻咁
心理關口
我見都有架仔著 對鞋可能輕身啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞