[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (35)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
除咗個刺繡外好似無可取之處
我見無得買eral55
就揀左orgueil 既denim trousers
有冇牛仔短褲推介

take 5 嚟條Warehouse 幾正!
武士條短牛都好正!

MK
有冇巴打最近上過take 5
知唔知BUAISOU既手繩同木珠仲有冇現貨
呢排OT冇時間上去
如果只買一件牛仔褸
上take5睇定係買lvc好?
又或者有冇其他推介?
一定take 5 啦多選擇,至少牌子type幾,磅數,染法都有唔同選擇
Ig見到件sugar cane 55週年 幾特別
但好似買返原色好d咁
你講江戶藍?

巴打又點睇呢個牌子?
江戶藍隻色係幾特別,睇你自己喜好啦,但sugarcane 價錢上係入門級,我自己都有條甘蔗丹寧布40401 右綾牛仔褲,一開始係有啲吉,但著耐都ok 舒服。
價錢入門級 咁質素係咪都只係入門
應該咁講,睇你想追求咩,例如

牌子
復刻程度
布料
cutting
磅數
染法
車功
價錢

甘蔗布係得Sugarcane有 ,另外著出嚟色落都比較特別
我諗係價錢 染法 布料 復刻程度
其實上去take5 摸轉,了解多d,應該解答到你
唔該巴打
Btw以前買左條lvc 但肥左 著得好辛苦
黎緊買褲應該都預返鬆d
Sugar Cane 算係入門一個幾好嘅選擇,可以睇埋Pherrow’s

日本牛基本上無咩brand 話特別唔好,自己鍾意就ok... 開心入坑
大家有冇玩皮褸
有一件60s G1條毛領色落好正

同埋一件幾年前唔識嘢買落嘅包姣s,嗰陣冇深究皮褸質素,見個款係biker又幾型就買咗,上年都仲有著

嚟梗想買Schott Perfecto同埋vintage French cyclist (二戰德國空軍成日著嗰款孖襟皮褸)
想買件啡色g1/a2
諗緊buzz rickson好冇
咩類型
新手想問邊度有得換vibram底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞