等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
D人驚呢樣驚果樣,怕適應唔到等等
點解?
去其他宇宙星球你驚唔驚? 驚係因為未知唔識。
燒山都有講啦
文革/三反五反班讀書人同地主
咪係例子
你唔走就被人逼死
你冇得改變成個歷史鴻流
兩樣都唔係,唔係睇開波

純粹貪佢工業城市
我先唔留喺香港,去到交稅比英國、台灣買戰機飛彈,都唔交稅比港共買武器。
去蘇格蘭牧羊
香港人的出埃及記
繼續留港交稅比黑警打7自己,不了
又多個籍口做逃兵走到走得心安理得啲,thx ching
問過英國JJ

開頭人生路不熟,有鐵路好重要

咁倫敦雖有underground,但生活指數
除左倫敦,得返有鐵路既有Liverpool and Glasgow

後者有點Dllm 冇咩勇氣住
應該會係Liverpool 首要定居先
有咩好推介

我唔敢/無能力住London

除左London有咩紙水低工業城市推介
Cardiff /Aberdeen/New Castle得唔得
自己一個去定帶埋家人?
講堅架,咩籍口呀

你交出去一分錢都係供養緊政府打壓自己
《晉書·宣帝紀》載,司馬懿說:「軍事大要有五:能戰發戰,不能戰當守,不能守當走;其他兩條路,但有降與死耳...」
Glasgow聽聞治安麻麻
啱呀留返啲走唔到嘅喺香港打生打死啦,我哋一齊過去fish and chips
老實我地fresh off the boat,初頭未有工真係要鐵路/巴士駁腳
老老實實,始終要有一批人走先settle好,
之後預備日後幫遲黎既手足settle,for share食住搵工適應。
我冇 BNO,只可以去新疆集中營。
我帶埋老婆同有BNO的阿姨去
如果將個Bill變做Government Bill就唔同玩法
老豆老母留香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞