等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
Sor

請解釋

我以為係同一樣野
見你地講起英超嘛
你預去到英國 訓下公園又一日

依家網上年代幸福多
睇YouTube, Netflix
唔好諗娛樂喇

英國都好難搵工
上網都要錢, 充電又要錢, 冇LALA壞Q左又要錢
買包 tempo 抹下個mon都要錢呀
Asian定Western先
Brainstom 下要生存要比咩錢:

屋企: 水 電 媒 上網 用品 用具 租金
出街: 電話費 Data 衣著(business, Socual) 交通
社會: 保險
食: Home cook (supermarket), 外賣, work lunch, work dinner, dating
Social: Pub, social gathering
Information: Membership fee
好事黎
係香港買層樓租比佢地
Brainstom 下要生存要比咩錢:
生存Defination: 有得食, 有得住, 有工做, 有資訊, 有Network

屋企: 水 電 媒 上網 用品 用具 租金
出街: 電話費 Data 衣著(business, Social) 交通
社會: 保險
食: Home cook (supermarket), 外賣, work lunch, work dinner, dating
Social: Pub, social gathering
Information: Membership fee
上連登依家見到d人串串貢就直接block 左睇唔到算根本好多都唔係想有意義討論 一睇就知刻意罵戰 自己聰明d分析下就唔會俾人影響到
太多包袱
要養家供樓,照顧長老

有份30K左右既工
去到大多數搵唔返咁既人工嘛
但唔係話要mpf回水好難咩
BNO平權一定要走, 去英國參軍要求英國收回香港趕走英國共諜
https://lih.kg/2033791
起碼基本要做到以上既野先
如果只係想過到做毒撚做乞衣, 唔要social 唔要network, 其實去黎冇乜意思.
短期可能真係只做到毒撚同乞衣, 但長遠係要emerge 入個社區.
[海外建軍另一出路?] 要求英國重組香港義勇軍團?
https://lih.kg/2076788
有無諗住參軍?
好似無左10年ilr
其實點解要走?
nhs no.
同 nino係兩樣野
nhs 係national health service
nino.係 national insurance number
咁拎住bno走嗰啲即係唔可以拎埋先離開香港?
問︰讀書滿十年,有沒有限制十年內不可以離境多少天或其他限制,才可拿到居英權?

答︰這是長期居留,基於人道主義,你在這個國家,留了十年的時間,內政部會考慮批出簽證,十年只是最基本要求, 同時不可以離境多於540天。

https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200208&s=7015342&a=60573291

當然詳細就自己研究
我唔會走呢條路
就算走到

如果唔搵工,又是否可以留低?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞