等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
香港人係放咗工都要home office
我都有機會去個到
哦,你住過澳洲既。即係你都曾經短暫享受過澳洲自由空氣優美環境

即係你家境本身差極有個譜啦都

唔怕老實講,我地好多BNO仔好多出身基層,外國留學都未試過,更加唔好講去外國短住

而家BNO擴權比我地有機會去英國落腳,可以話係比二次人生我地

我地真係唔想再浪費時間響條屯公塞車/星期五收工時間響觀塘開源道人迫人喇

我地都想過返d有少少尊嚴既生活呀
好似30號立
push
你無撫養權一定唔會俾你帶出境
我分享吓比個位師兄姐唔使起哂鋼
30號立

BNO係擴權唔會直接比BC

信埋英國今次咁多

(一人N個)反送中終章:有咩方法係英國開公司起新香港?

一旦有人可以以政治難民身份到英國定居,就能建立先例令更多香港人撤離香港到英國建立新香港,甚至新的反送中企業,成為後進的救生圈,不但能轉移香港的人才及資金,更能鬆開大陸政治打壓,因為越打壓越走人走資

預備走佬方向
?離岸戶口...FT...CS...華美.....
?去到英國的生計...反送中企業....口罩廠....科研....建築....書店....醫療...當兵....金融...
?定居地新香港位置....英格蘭南部....蘇格蘭...
?起動資金....612....反送中眾籌.....

請即係港安法前討論出來,因為冇咩時間可自由討論
其實都人云亦云多
自己做下功課

https://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-70261929.html

係正London zone 1
1房都係4000 港幣1個月

https://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/property-88808075.html

3房都係約9000港幣1個月
仲好近地鐵站 underground - Borough站添

至於食,其實同中環西餐差不多
一碟pasta都係20鎊
重點你係香港都唔係餐餐中環西餐呀
5+1已經係有效既篩選方法
曼城巴打
我都唔係父幹㗎自己grad咗之後出嚟做咗三四年野儲錢去進修咋
我一路都冇反對,只係有啲人太偽善姐
一個人養埋老豆老母,鬻自己揾最低工資8-9英鎊一個鐘

基本要求:中上英文程度、有專業學歷、無案底、有經濟能力、不依賴社會保障
直接比BC
大波man 藍絲都有

我會不恥
X2,我有屋企人97後都plan緊讀master移民,再唔係用working holiday搏移民都大有人在,咁老實講係咪d人唔走成個現實會改變?你有錢/技術/勇氣一試可以試,況且用BNO走果d多數咪又係要捱
我都打算去manchester落腳先
多謝分享

巴打係咪住London ?
基本要求:勇氣
之前個plan應該係吹風架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞