等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
間左去銀行搞就得,不過依家嚴左,要有海外嘅地址證明,同埋大概半年時間
要有海外地址證明!!!?

要半年時間!!?你講拎到mpf定個地址要比半年 記錄
拎到,依個係我fd攞左同我講,不過上網有人講幾個禮拜就有,可能真係要問問銀行
未renew BNO 點算好
一個月內受託人要出check

肯定唔會半年咁耐
未咪快手renew囉
咁大個人

你有心走就晨早續左bno啦

早幾年薪火post已叫大家續
你啱,我都check過30日就要比到錢

身分證明文件(例如香港身份證)
基於永久性地離開香港/完全喪失行為能力/罹患末期疾病/小額結餘/死亡的理由而申索累算權益的表格 [MPF(S) – W(O)]
法定聲明表格 [MPF(S) – W(SD2)]
令受託人信納你已獲准在香港以外某地方居住的文件證明,如由海外移民局所提供的移民簽證等類似文件。
話你未來如果會生仔女的話
仲生!?

比香港玩左半生人

去到英國都無心力生架喇
走左過去先renew.
有呢個option 即去
我估....得.....合情合理合法
用特衰過去,去到再續,應該可以,空郵都慳返
大家記得借爆💰 走數去
有小小錢旁身就唔駛驚最多咪讀下書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞