等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
英國既立場係國安法一縮,佢就唔會做野
擴權只係第一步,唔好唔記得我地同班MP最終目標係全面平權。就算我有BNO都唔想即刻走,真係唔忍心見到班前線繼續咁樣受苦。
If If If If If
俾人拉左嘅手足真係好撚慘
7.1維園見

英國一宣佈,即刻resign出發,已經做好research準備好,拎埋老強走人
Live in Chelsea
連登最近多左好多五毛分化撚,唔駛理佢,唔通佢地講幾句就唔去咩,就算點講都唔會分化到我地
呢到有冇剪髮佬去英國,英國人剪果D頭唔係好啱亞洲人
英國佬最近無咩聲氣有d驚 都想一宣佈即走
見到d 無建設性只無撩交嗌 完全無資訊性既comment 直接block la 經過左成年唔通仲唔了解d 分化呀搞亂同路人個d 宣傳手段咩無視佢地繼續高質討論好過啦
離地下太近都好似唔係好安全,都知要交地租,地市稅同管理費架啦,加埋都應該要三,四千一個月
睇定機票

腦海做一次drill
口講光復香港,有事就跑第一
英國佬信唔過
唔洗啦,英國水都洗到你甩頭髮
真係咩?可能係啦,好老實香港靠既就係人才,唔係單單講緊交税,係我地帶俾呢個地方既所有付出
我地而家個情況就係幾百萬精英養緊百幾萬垃圾150

如果香港人全面走哂,根本咩銀行合規,各行各業變哂利益輸送,所有野都會土崩瓦解

所以點解當年英國話俾居留權港人時,中央咁大反應鬧你地淨係想留返個島俾我呀?(俗d講係無得幫中共做白手套)而家就緊係想食哂個外匯先話留島不留人啦

小弟建議你睇下d偉人回憶錄,淨係睇肥彭果個先,可以對成件事既始末更了解

又或者睇下波蘭人法國人俾納粹佔領果陣,係選擇係第二度再建設等反攻,定留係度幫德軍打工
反攻?
如果你去外國只求打份牛工
咁樣有咩意思呢?
我只可以講,要支爆必先港爆,班新移民會做到第二個香港?我唔覺得

我唔理你有咩intention, 你一日仲幫呢個政權制造緊gdp一路都唔會爆。講到走好似好好?話你聽,你要放棄好多野,咩都要由頭黎過,如果你高人工既,我同你講你起碼少一半,仲要未必搵到文職

到政府俾甜頭留低既人,好似澳門咁,好多人唔想由頭黎過,又有得派錢選擇留低,到時出走左班人又屌你地留港係港豬貪圖利益?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞