等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
其實你係咪喺度搵唔到食
今鋪有機會就想閃?
我唔會阻止你 亦唔想打擊你個幻想
只希望你地唔好再以抗爭自居 屌鳩人唔走無膽無勇氣
洗大餅好過第日係香港講句廣東話都比人打
殊!!真話咪撚連登講

講撚完又話你逃兵乜77唔好消費香港

出現了
你都傻 咁叫loser
我都有外國護照
受到再講啦 口講最叻
唔好意思,我響度搵緊一個唔細既數,但我都選擇要走難。你地咪撚成日再水尻人出去送頭啦,送撚完頭你養人陷家咩
得啦,叻喇。有外國護照喇

你水撚完人出去,人地無外國護照比人拉暴動係咪你養人全家呀
有時唔好想像到外國咁美好,落差太大會失望,香港除咗人多真係最好最方便,唔係咁貴樓,被二次殖民同一國一制,其實香港真係好宜居,始終係呢度大,呢度先有你識咗幾十年嘅朋友,有屋企人,回憶

好掛住香港
其實真係好l煩,次次一講親bno總有班人係度互嘈
好波
之前話唔抗爭係投降派 今日話係送頭
真係屎忽決定腦袋
所以咪話你剩係顧自己囉 自己搞掂 企喺高處屌鳩人唔敢走
今晚好行啦
頭先我問你班友仔走人冇飯食係咪你養
你班友又屌柒我

而家用返冇飯食嚟打我
笑死
咁講 面對不對等嘅暴力衝埋去 的確係情操高尚 但唔好唔記得 二戰波蘭 傳聞曾經以騎兵軍刀衝向納粹德國坦克 就算後來知道係無咁嘅事 但好不幸多年來都係引為笑柄 無乜人稱道波蘭軍勇武 嘲笑就多 好現實
你有無諗過香港所謂方便係犧牲幾多基層勞工利益得返黎?
我都唔想嘈架,阿台北教父走入黎挑機咋
得喇得喇,你有外國護照,我地無丫嘛

咁你叻晒啦!

咁你唔行?你行未呀
然後就屌你走難洗大餅撈唔掂
老羞成怒
我唔走 係你話要走
你啱呀
走就係去自由嘅地方捱
留就係喺極權地方享受正苦9up嘅“自由”
講緊走難仲有得嫌
屌唔撚想再同佢地糾纏

倒不如認認真真諗下呢一個月走難既細節
係你話唔走/走唔到嘅人係 loser
諗下自己究竟衰乜啦
喂,你唔走
咁我走呀,你自己唔走有外國護照護身符就咪咁多爹

我地得BNO,我地比人捉入集中營係咪你幫我頂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞