等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
所以我應該唔會咁快去英國住
好興....但係你用黎代步的話用細車都應該無咩大問題
重有英國好多時租的都係棍波車....買自動波又貴過棍波
不過你睇多幾次小巴佬點樣轉波就應該無問題

同埋英國人楂車係好快...single carriageway 行 national speed limit
即係你行大埔舊路行 100 / 青山公路行 110
SUV 好撚正
Weekend飛車去D 最南最北玩
之前exchange成日咁玩
好撚爽
因為我揸開斬尾車

去到英國想揸AWD SUV

因為英國成日落雨,有awd好似穩陣d
大埔舊路行100
或者坐大飛去台灣/東沙島先走
不過依家航空公司應該好多機載人走
因為我揸唔慣細車仔

揸開大車
我每年都返去楂車....頭驅好多時都無咩問題
係有一次行條小路又落大雨行得太快有少少推頭
飛左過對面條線
去英國唔止英航/國泰

我好怕揸頭轆

你揸過awd車就會知穩陣好多
所以其實每次去 Road Trip 都好開心
但係要記住佢個 speed limit 唔係預你用哂咁高速行哂全程
見到急彎其實都要收到低過 40mph ~ 60km/h 咁過
唔似香港 set 到咁死你用全速轉咩彎都得
點都好....當然坐英航當一上機就係祖國領土先安全啦
仲手足?過到BNO條例對我地嚟講已經係抗爭成功
book定機票技術移民
ching如果係去換牌
上網學下咩係national speed limit
同埋英國啲路牌同車都係寫英里
普通路 30mph 大約= 48km/h
鍾意清淨 就可以去
加上疫情下大把機司+飛機有空間撤香港人走
不過場面將會好震撼,交通一面向機場塞
碼頭好多人撘船走,香港經濟即時玩完
[quote]

其實有無 BNO 都好
高危手足點都過左去安全少少....去到大家咪幫手收留
1mph = 1.6km/h
1 yard = 0.9 metres
1 mile = 1760 yards = 1.6 km
無bno可以申請難民既
我打算返去 Essex
多謝分享

我係去換牌
你呢個情況要一日一口氣拉晒所有出名既民主派返支那有去無回先會發生
國安法一過,全部民主派一定會引去支那
我諗冇咁多人有準備
第一波應該係一早READY 好果堆人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞