等緊國安法一立,英國Home Office就公布BNO擴權詳情,會飛去英國住揮手區

993 回覆
482 Like 64 Dislike
Exactly
BNO平權一定要走, 去英國參軍要求英國收回香港趕走英國共諜
https://lih.kg/2033791
製造GDP,點製造啊?
我全部身家已經走咗啦!
零GDP: 唔好返工,轉走資產,奶盡福利,不吃不喝

任何經濟活動都係制造緊GDP
我啲錢呀唔俾政府
淨係幫襯黃色經濟圈啊
政府都有排受啦
BNO平權一定要走, 去英國參軍要求英國收回香港趕走英國共諜
https://lih.kg/2033791
黃圈舖都要交稅
屌你老味有冇做過中小企㗎
避稅你都唔識
等年尾脫左歐先去係咪好d
借多幾間唔該
有南商交通中信等等
有信用卡就現金透支!
講緊啲喉管可能有上百年歷史
而家睇唔到波
講到咁都唔做野,以後唔駛理英國,真係嬲
唔知大家咩環境,好似我呢D又唔係搵得多,20幾K,無女無仔父母唔駛養,去真係0成本。先唔好話香港而家咁on9,就算天下太平都應該出去見識下,唔想日日係返工放工鄉下佬
咁走得就走啦,你當係出去見識吓
我都無仔無女結左婚

租樓住

零成本,直接去
抗爭終章:撤離香港移民英國
一減香港勞動力、貿易市場、GDP、消費、投資、稅收、樓價
二走資走人創新創富能力下跌
三只剩新移民接手,青黃不接社會崩潰

一旦有人可以以政治難民身份到英國定居,就能建立先例令更多香港人撤離香港到英國建立新香港,甚至新的反送中企業,成為後進的救生圈,不但能轉移香港的人才及資金,更能鬆開大陸政治打壓,因為越打壓越走人走資

預備走佬方向
?離岸戶口...FT...CS...華美.....
?去到英國的生計...反送中企業....口罩廠....科研....建築....書店....醫療...當兵....金融...中文學校....保安
?定居地新香港位置....英格蘭南部....蘇格蘭...
?起動資金....612....反送中眾籌.....

不垬存亡 化被動為主動 討論可行方法英國逃生
先行發展反送中企業 接受後進

有冇人開個tg group傾下計?
開la
大家一齊傾下租屋住搵工都好
點帶埋d mpf走
你老婆肯同你走就走啦,唔好俾仔女係港共讀書
無仔女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞