[派只想死於你身邊未] 謝安琪討論區 (13)

1001 回覆
14 Like 27 Dislike
四大反面TVB係唱片公司做架
謝安琪當年簽星喚有簽TVB歌手合約
謝安琪一出道到被封殺前進軍過大陸市場
真心講 2018年AGA爭氣啲plug多首肯定女金 Luna半隻碟都係冠軍歌又高AP 唔好玩啦
佢自己產量低仲可以賴乜
18年成個下半年歌都冇首
Kay下半年歌接歌
一人威半年仲想點
學你話齋下半年派多一首應該都已經追唔到

環球又係廢
咁多年嚟環球呢個label未拎過女金
計埋收購左子公司之後好似都係得02年千嬋果次
謝安琪幫環球攞過至尊歌 至尊碟
其實都可以反過來講,係環球幫佢攞到至尊歌&至尊碟
環球當年都有捧佢
佢最 hit 嗰首囍帖街,如果唔係環球都唔會有呢首歌
不過最後都可以反面收埸
佢自己要提前解約
又係演唱會唱環球
咁樣對一間捧紅自己的公司,會唔會有啲反骨
竟然有人會戥環球可憐
呢件事係夏森美問題
最多謝安琪係生金蛋隻鵝
肉隨砧板上
只能聽經理人囉
我唔係戥環球可憐
一間咁大嘅唱片公司駛乜我去可憐
我只係覺得當初環球係有份捧紅 Kay
之後反咗面就要唱衰間公司,有啲反骨囉
唔好賴晒夏森美
如果 Kay 同夏森美唔夾又點可以合作到咁耐

講真夏森美都要靠 Kay 搵銭
無 Kay 同意夏森美又點敢出面
謝安琪有得話事
自己接工作做啦
又唔會向傳媒幫夏森美護航喇
KAY有唱衰環球?
淨係記得佢完約之後有喺各大頒獎禮多次多謝環球喎

仲咩事呢幾日咁多 fake news 踩場
好攰 做Kay fans就係一世比人屌
依家連夏森美都有人撐 我投降
KAY咁大個人,唔好講到佢冇得揀咁冇自由。依家仲興簽左公司就冇話事權咩
你睇KAY近年成日都PO佢老公幫佢映啲相就知啦
838張估到幾多成係生活照呀
我唔係撐夏森美
只係 Kay fans 將啲衰嘢推晒落夏森美到,好似 Kay 完全無責任咁
我真係唔信 Kay 無話事權
如果佢同夏森美唔夾之後又點會一齊開邁亞?
有D歌俾人Ban要話你知
訪問有D嘢唔講得要話你知
接唔願意工作都要話你知咩
夏森美接job 謝安琪可以say no
有啲唔係我哋9up 娛樂新聞有得睇
講多次我唔係幫夏森美護航
我只係覺得 Kay 自己都有責任

如果 Kay 真係唔 like 夏森美
但之後重要同佢自搞公司
咁佢真係好 on 居

反過來講
如果 Kay 之前啲工作係咁無自主權嘅話
咁之前嘅光環,佢只係負責表演
唔好好嘢就係 Kay 嘅功勞,衰嘢就係其他人嘅錯
謝安琪功過
大家都有定案
唔會係攞到料囉
我同意囍帖街果part環球幫佢爭左好多獎返黎
如果山林道係環球出品 成績應該有囍帖街咁勁
你們的幸福其實唔算hea
不過1220播得多過佢但調走左十大讓俾kary
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞