[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (62) 新手代開Post.

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
水貨最緊要都係check機
之後就係睇運

應該冇人敢推邊間啱買水貨 因為基本上間間都有被人指控過係黑店

利申以下只係陳述而非推薦:
我當初XT20 + 1855 銀kit就四寶買嘅
有無Chung 用緊60mm macro 可以分享下心得?
Ching *
唔該曬ching
唉無計行貨就一定藍 唔想幫賺藍
早幾日買左老蛙9mm
估落到咁高質,冇變形又sharp
好正 想問下會唔會有暗角?

都幾多暗角,我capture one 都推到2先開始白返
不過我本身鐘意d 相有暗角所以冇乜問題
好耐無影相

xt30 + 50230

好想影龍舟,不過冇曬比賽,要到10月先有
你應該琴日入大澳影, 非物質文化遺產大澳端午遊涌都重有舉行, 呢兩張琴日影的
我想影比賽多d,呢d hea好多
已經有 1655 再入邊支定焦好?

好多7000有找喎
你最常用邊個焦距?
35 同 55 諗緊 35 1.4 or 56 1.2 r 90 2 定係 viltrox 支 85mm 平平地 玩下
準備買xpro3 dura black水貨,請問有咩鑊氣要買機果陣留意?
以前用咩機?
1655用完感覺如何?手感重量接受到?
咁一定好大對比,操控既方便程度都已經差好遠
除左重之外 無得輸
好想入16.4但真係貴
都係諗samyang支12或者16 2.8算
Ching喺邊度買?
我都諗住依幾日買 諗緊邊間水貨穩陣啲
間間啲貨源都一樣 最緊要check清楚 同埋定力要夠 想買機就淨係買機 唔好比佢sell到啲垃圾filter之類既accessories
唔該曬ching
新果堆有藍牙既機會好少少

每次直接開app再揀過相

佢會自動幫你部機入wifi mode

以前唔識下下手動開連極都連唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞