[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
睇圖唔覺得剪得有幾好
有冇barbershop 介紹?
見好多shop都送happy barbershop VIP card
hf我剪過兩個barber都幾好
髮量少用鹽水要小心,鹽水通常酒精好重,好傷頭皮,市面上只有家釀個隻鹽水hold 得來又全天然,非打手,純分享
其實髮泥要鬆咁一定有毛毛,但你溝好少量粉紅豬或髮尾油去推,咁髮尾就相對一支支一點,亦可解決到bb毛,比例大約五十比一,但要喺隻手度溝到平均,及溝左油都會重小小,spray 噴幾下更佳
唔該巴打 我有blumaan隻髮尾油 但我通常係用完先吹頭 但如果我溝埋髮泥用會唔會平時整下個頭隻手都會油? 另外我有啲髮泥有吸油成份 同髮尾油用會唔會有啲衝突?
50/1個份量其實油佔唔多,所以一定溝得平均,呢個方法係我之前去日本上堂學的,宜衝突既問題我真係未試過,可能我只在公司同客做,不是客人日日對住自己個頭,但so far 客人返來都話易搞左
巴打做邊行? 咁勁嘅
不過就咁聽50比1好似好難做到 我就算滴一滴都好似太多咁
都係barbershop,邊間就唔講了,其實日本好多髮型師都係咁用架,比例上自己玩幾次就得,或者你查曬油落隻手先再查泥,咁就好易溝得埋,比例玩幾次就會感覺到的
謝巴打細個電染得多搞到頭髮薄哂
唔該ching
prestige clay好唔好用?對比摩泥係咪再乾身少少?hold唔hold?
一定乾過摩泥,正常至少少乾囉,有啲難推都有啲kick,但定力幾好,我諗會比較適合短頭髮,我頭髮少少長我都係用少少mix摩泥令到個頭hold得勁啲

私心推介
粗硬髮side part stickmore clay hold岩唔岩用?
Styling cream同fiber clay相比呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞