[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
northern lights 係咪有d光澤?
自然光
唔叫令
American gardens上頭會唔會好kick?
睇BROMADE 好似ok
好似幾正 係咪令身?
有邊隻洗頭水好用
早幾日買左泥黎試, (張xx)
sales哥哥話粗硬髮用泥好d, wax就for軟/幼髮比較好
(我頭髮中長, 粗硬, gel side part多)
我濕左頭跟住用黎打底,
吹完頭再補返少少黎造型, 其實已經好實淨
上左頭非常啞色,完全唔似gel左野
可能我頭髮比較長,覺得都幾"kick"下,我只係用左好少
以定力+啞色黎講,呢隻泥真心覺得係我想要既野,
我仲試緊個份量應該用幾多,同埋使唔使溝其他product等佢唔好咁"kick"
睇下其他巴打仲有冇包膠提供
其實當佢quicksand咁用來打底,得唔得

打底吹乾會唔會kick到落唔到其他嘢?
想問下gel 狀既 有要hold 得勁 有冇介紹?
想要令身既 想梳d 整齊既頭thanks
有冇邊間barber係剪層次剪得好d 易打理?
去親都係幫你留到好長 隔一陣就留到好厚重
啲barber剪頭頂真係齋blunt cut,
頭髮厚嘅一兩星期就好易塌,
我懷疑啲無做過salon,純追潮流出嚟做嘅barber根本唔識剪層次
全部high fade
老實講, 根本香港好多人唔適合high fade, fade 完d 缺點出哂黎, 頭型, 頭瘡問題...etc
個感覺都似quicksand,
又係吸油+kick+超啞色
呢隻仲可以用黎造型,
我打底個陣用左5毫子咁上下size已經firm
應該未至於apply唔到其他product,
我下次試下溝埋摩泥黎用再報告

唔知我頭髮長定點解,用完佢吹完再落泥
有時會整甩幾條頭髮,但又幾好用
近排gel一次頭
沖水,打底,吹,gel,已經甩10幾廿條

唔知咩事
gel頭甩頭髮好少事姐,
唔係多就得啦

呢間啦
剪過幾次幾好
最緊要係黃到仆街。
啲頭咩事
個名唔加barber就睇唔出
話時話,張xx無再同黑xx合作?
新手想買隻Unorthodox Water Based Pomade/UWB 髮泥, 全天然既,
有冇咩牌子可以買黎試試
何出此言
以前都會有佢地合作出既片同埋張xx好似推緊另一間barbershop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞