[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
夏天會唔會好難乾?
都啱

佢本身就係俾鬼佬髮質用
最新版?

我用過泥漿版,洗完幾順
係 上頭仲好乾
quicksand易推d orient硬d
一樣咁多fly away
一樣臭
我有orient 呢隻kick到仆街 打底用都似落左鹽水但更加kick
但如果整messy style係幾適合
有冇酒精成功?
HKHomebrew clay 定earth made clay pomade?
有冇人揸26戴開頭盔/安全帽可以用咩product整side part?
想要water based 唔太令 同 唔太slick
覺唔覺得有少少難洗
有無試過Firsthand Clay Pomade
冇啊 麻麻地佢個味
如果odouds dry wax有冇人有review
想問oil base既product可以用咩專用產品洗 一次洗頭水感覺洗品乾淨 日日洗兩次又怕洗到頭皮乾
不如轉用water base, 易洗好多
Carousell買左黎試 鹽水定力強 扁塔頭髮用 幾正
要洗兩轉洗頭水
偏方: 洗之前用護髮素up番兩三個字就ok
$?
香港好多所謂fading都斷層。

就算真係有fading,個幾禮拜都走晒樣。

所以我而家都冇去barbershop,將多餘錢捐612&許智峯告黑警
去60蚊速剪 比D呀叔剪個fading好過依家所謂果d Barber
同意

速剪個電剷剷兩邊仲直過barber搞大龍鳳用三四個剷
一開頭得adam/59先至收300至400
始終果陣全香港得佢地先算係正宗barber shop
帶起個熱潮之後其他barber shop都係收$1xx至$2xx

後尾開得越多嘅時候成個行業就好似癲咗咁不停喪加價
搞到而家求其搵間barber shop都收你差唔多四舊水
而且仲要係學咗唔夠幾個月嘅新仔

四舊水剪一個頭係salon黎講已經算係中高價
呢個價已經可以搵到啲年資10幾年既salon師傅或者去中環金鐘嘅高檔髮型屋
所以識剪緊係去返hair house
adam好似移民走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞