[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
好耐無剪返side part, 想買返盒玩下
american garderns定first hand 好用?
屋企得nostalgic 同coal mine thanks
完美臉型但無頭髮 好撚慘
First hand穩陣
但係轉左新包裝冇咁抵屌
American garden
易洗
兩隻都都用過
Thank you all so much
有無人試過mentenga 的lagoon?
Hold but not that sticky
mentenga lagoon上手有少少黏
但上咗頭髮之後乾咗就啱啱好,唔會太乾唔會太黏
而家冬天豬水打底吹乾再用佢冇乜問題
但夏天嗰陣依然會偏lup(可能我多汗啦)要轉用鹽水打底
https://youtu.be/az2PZzb3A8A
學下人哋正正經經咁整咪幾好,柒都po出嚟真係
想問問有沒人試過用日本隻BROSH pomade?
Lagoon大風好易散 唔夠黏
化學野 嘛嘛地
有啲難洗
難推開 淨係好聞同個盒靚
散嘅意思係點?
我未試過散even大風
但係就做運動出汗會塌會lup就真嘅
好似依兩日咁吹散左restyle完幾次就好多flyaway
佢 po 果個似俾大風吹完
get到你講乜
因為lagoon apply咗上頭髮之後就收乾咗
佢又未到kick頭髮嘅地步
但係restyle完之後會有d頭髮飛出嚟
用blu maan cavalier clay都係hold唔到個頭
好快又塌 成日要整 點解既?
應該擦左唔少 每次整隻手都痴笠笠
你咩髮質?

cavalier 好重,太多會跌

唔知你咩髮質
但點都要吹鬆佢
我以為heavy hold就係咩都hold到

髮質中性偏幼 買隻blu maan light weight D既試下先
吹鬆,cavalier落少d試下

btw油性泥好難洗
頭髮好鬼長,有冇巴打推薦邊間黃既salon/ barbershop,剪side part好睇
黃斑馬除左勁L難洗之外,乜髮質都Hold 到,但老實講 有風吹既話咩product 都無用,除非噴SPY
cavalier難洗啲定fh all purpose?
而fh all purpose 定clay pomade好?頭髮偏粗硬
Cavalier 黃斑馬, 油性激難洗,FH 好易洗

FH all Purpose 唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞