[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
買左shiseido 枝防脫 用防脫洗頭水
拎過條界 梳個頭梳好啲 都叫遮到下

爸打有冇睇波

同你情況好似
又係side part果邊出事
自從轉髮型crew cut之後發現凸咗上去

遲你幾個月 頂唔順去咗睇醫生之後嗱嗱臨食藥算
唔會得個side part個邊加
其實兩邊都會
重開條界係m位咪得
睇醫生有用?
但係side part嗰邊明顯嚴重啲
最緊要食藥搽藥
好似話唔理佢會惡化得仲犀利
我入咗脫髮Post睇有啲人食咗一段時間藥可以生得返
巴打有舖定網店?
咁多100%全新?
純粹鍾意收藏 用嘅速度追唔上買嘅頻密
再加上個頭同狗西一樣有啲M
諗住俾個頭休息下生番先再gel
我用alpecin M位生返
邊隻? 同埋有冇啲咩生活習慣配合
alpecin咖啡因洗頭水&頭髮液

生活習慣就係用天然嘢gel頭,冇用gel type後頭髮健康好多
竟然生得到
啲人話呢啲產品輔助性質多
唔可以抑制一啲攻擊頭髮嘅基因
但我平時已經用mm 洗頭水 或者其他天然野
用Davines防脫洗頭水啦
利申:我小M時開始用,啲毛囊未死晒,可能咁比較有效。

如果嚴重到黃秋生咁,應該唔得了
我都係小m
啲醫生話好初期未死
不過我唔敢拖用其他療法
我寧願一用就試隻最勁最有效嘅方法好過到時拖一輪出唔番
係邊到睇
我冇差落去 好左少少 又好唔曬
邊到買?
多數話甩頭髮有幾種原因一係遺傳一係就壓力或者身體缺乏某種元素
m位就係離唔開遺傳

如果初期肯定係遺傳嘅話就睇醫生驗血或者直踩落藥房買口服藥同埋生髮水
口服藥就有啲1%機會扯唔到 之類嘅性功能障礙
生髮水就冇

如果你唔太嚴重嘅話試吓生髮水都得
香港買好撚貴萬寧屈臣氏五舊水一個月
上網訂嘅話就五舊水3-6個月視乎返牌子

我發現個問題之後驚到用咗幾日追晒脫髮post
生髮水你訂開咩?
上e bay/amazon搵一隻minoxidil 5%
或者藥房都有
外國訂平好撚多
搵唔到
你TG我啦
想問你地兩位幾多歲開始已經係咁
睇完你兩個嘅對話都驚驚地
我25 生埋日26
我21
俾啲相髮型師睇就話19-20已經微m
之後今年年頭疫情幾個月冇剪頭髮
之後一剪完發覺好似少左忽
拖咗一陣就即刻去睇醫生
咁你覺得遺傳據多定同hair product有關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞