[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
我通常真係轉都會搵返嗰間嘅老細先 老細都剪得差啲徒弟都唔方好
去too far east剪 果兩個都係Adam chan出身
想問大家多唔多噴spray?
而家啲手工泥黏力夠,唔駛噴
ASAHI、銅鑼灣地舖resting area,呢啲羊毛出自羊身上,都係轉頭mark up再recharge俾你
唔好啦
佢地依家每段booking 45分鐘咼,同埋我每次去都會剪差唔多成個鐘,未見過有客30分鐘剪完
之前剪過一次
屋企人都話剪得唔錯嘅
都剪超過三十分鐘
但佢前面嗰個可能剪得太耐
我準時到
都遲咗兩個字先剪到
跟住又有客嚟
所以頭髮剪完都無沖第二次
成面都係碎髮
Ching剪過? 定睇相覺得7
玩啲嘢好花巧 俾佢裝修呃咗
唔想咁多人去
ig張圖,四五條友睇住佢剪,跟大師學野咁款
笑咗當年佢跟don學師,好似都係學得2 3個月,免費幫人剪頭
而家做咗大師
改名後剪左一次,一入到去有個女仔招呼我,問我book左邊個師傅想飲咩,其實呢個服務好重要,之前去過部份barbershop包括black rose,入到去冇reception搞到我on99咁等!今次點左杯咖啡座左係bar台等,感覺良好

等左都有半個鐘,可能星期六多人,但飲住野時間好快過,開波除低眼鏡,師傅就用放左入部超聲波洗眼鏡機幫我洗,平時剪完成眼鏡頭髮既情況冇哂

剪方面,我正常skin fade side part,整體滿意!洗頭開始計大約45分鐘,合理時間!

銅鑼灣地段收你$380,有野飲有服務有得洗頭,唔鐘意既handsome都係$380但冇洗頭,所以自己衡量,去barbershop都係想chill下放鬆下,剪完吹支煙,自己睇自己需要啦
打手味極濃
打呢篇收幾錢?
得喇得喇知喇
Obvious 到
練好啲技術好過啦搞咁多花臣
一間barber shop大費周章走去講佢d 門面野, 而唔係佢既剪髮手勢 / fading 位是否細緻
就好似一間餐廳, 你走去講佢環境好, waiter態度好, 把撚咩
Spray既話不如會變硬既pomade
講撚到幫佢出埋火咁
認真睇多咗次佢個留言 完全係描述緊佢ig段廣告片 好心唔好咁核突啦大佬
你之前係戴住副眼鏡剪先成副眼鏡有頭髮 我諗應該唔關部超聲波事嘅 你唔好咁痴線啦
戴住點睇 想知佢點樣平時剪到成副眼鏡都係頭髮越諗越撚好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞