[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
點剪先岩
除咗戴住黎剪 我諗唔到點樣可以剪到成副眼鏡都係頭髮 唔通擺地下 ... 佢咁都可以拉到去超聲波借題發揮先勁
人哋段片有close up放副眼鏡入部超聲波機度吖嘛。主要selling point嚟,緊係要mention啦
高級黑?唔會咁on9卦
anyway,又手痕入咗grand classic 隻oil base clay,睇下幾時送到黎
難分真與假真嘅話仲要講埋前partner blackrose壞話認真仆街
見樓上講kingsland
我剪過幾間 分享下 打手死全家
Goodman 正常
我剪果時唔使三百 冇得洗頭
但依家好似加左價?

Blackrose 我肺炎前去$320有洗頭 有修眉
有時有敷面
Ok既 主要因為黃先去

Handsome 最垃圾又最貴
速剪質素 夠膽死剷青冇fading
永不錄用

橋冠最抵屌 不過已執
同埋style較old school

肺炎後wfh無出過街剪頭髮 已經唔知去邊間好
我覺得男人剪頭髮成400偏貴
尤其我係兩三個禮拜剪一次
可能去速剪算
真假都好,d barber shop同d sell嘢既,可否死開唔好再喺個post到搵食/攻擊,由高登到而家都死唔斷氣,其實你哋覺得個作用仲有以前咁大咩?
之前都入咗,覺得無ep同pe吹到咁好用
同埋之前天氣咁熱上頭感覺好lup
未用已經有直升機聲升一兩年入既clay好似冇乜邊隻啱用,新oasis又劣化咗,得root & muddle ok
升=近
Ching剪邊個
有拆咩?
開唔同線咋?
Don話想拆好耐 clk 逗糧唔做嘢
話就話合作 但靠剪髮錢維生
賣product嘅錢clk又自己食晒
姐係點
Clk income clk收全部
Blackrose要分啲俾clk?
咁依加blackrose入面仲有冇product 賣?
咁老實
開店初期
Clk係做個唔錯嘅宣傳平台
不過
咁拆數法又真係幾唔公平
Flagship Matte Paste, SR American Gardens, Gerson & Co Tropics Matte Clay都幾好用。Templeton新出嘅Grizzly都唔錯,有d似易d捽勻嘅舊版oasis

Root & muddle好L hold,不過就因為太hold感覺個texture太fine少咗d自然感
Matte paste除了odouds有邊隻都夠hold?
我講嗰幾隻都hold過odouds matte paste,個dryness都差唔多,但fly away就一定少過odouds
亦都可以睇埋stickmore styling cream同orient clay pomade
flagship 唔知點解一直冇用過,佢而家好似有分homebrew同lab made兩條line

Orient都唔差,覺得比較適合短至中短長度用,如果唔係會kick
https://youtu.be/LnibF2KBTKA
我想問有咩gel有依種效果 除左boardwalk
定其實佢後面個啲剪得碎先得
I mean 後面好似有啲層次個種feel
Blumann
Handsome 狗也不屌 個老細24味條友 完全唔識barber/hair dressing嘢 靠明星效應and食岩條水 賺到笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞