[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
我都係
black Friday 冇買過嘢,費事擺到臭晒
之前上網爬文搵到gary拎紫豬同白豬比較
話會少濕有黏性
但我頭髮有d乾,所以想問吓巴打好唔好用
btw唔該巴打
驚唔夠力好過
張梁記牌子入面,同紫豬接近質感嘅,我自己prefer shear revival Gray ghost。
天然潤髮之餘,又夠hold,不過會相對難洗d
用過,我覺得一般
有冇人用過homemade 家釀 隻pre styling spray?
效果如何?
覺得gray ghost太乾身 好易打TICK梳唔到
Northern light好好多
終於買左gizzly來試,感覺係強化版的m泥

m泥時間耐左會散,gizzly唔會但偏油

上頭好順唔kick

其實都係matte
gizzly同oasis有咩分別?
我自己用就texture同hold都好過新oasis, 係上頭kick d,要溝其他product用
點解會kick?
我見佢撩出來都濕濕地,你搓乾先上?

其實係咪即係舊版oasis

另外,我聞唔出gizzly係咩味
依家Oasis真係好麻麻
百貨應百客
我而家反而嫌gray ghost 笠咗dd
啱呢位要滋潤的巴打
Hk home brew styling clay 有咩substitúyete?
點解kick髮質問題啩,我撩出嚟又唔濕啊
屋企仲有大把未用
唔知點算好
有啲仲要擺左幾年
冇變味變色我會照用
好多啱用product一買買兩件,依家放喺到
orient新泥岩我用買左3盒,中左佢限量計
不如睇吓有冇嘢放
限量反而唔想買因為好用都未必會再出
放Shear Revival Ghost Gray 用過2次唔太岩我

$120出讓

tg: https://t.me/Ottgg
買咗紫豬
用過3次
本身頭髮短,偏硬
紫豬夠力hold
但唔知係咪仲未摸索到啱自己嘅份量
可能落多咗搞到頭髮好kick
不過真冇錯,紫豬真係幾重質感,做正我想要嘅嘢
琴日打完底用雀仔泥
效果好過唔打底勁多
等我之前仲成日覺得佢gel到kick kick下
有冇啲alcohol free嘅pre styling spray推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞