[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVI

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
發覺依家好興濕上再吹乾當打底用

想問題咩特性的產品係適合打底,或唔適合打底

以我所知,
shine的產品應該唔適合

大家點睇點分辨

因為有d乾身但重的泥愛來打底又好似幾好
整體幾好用 ,我覺得佢都算係鹽水黎。
份量要自己掌握下
有時噴得唔夠會無乜力咁 噴得多就吹頭有啲打kick
我就噴起手到再搽上髮根到
我自己鍾意液體/quicksand 打底

輕身乾爽之餘,仲hold過用泥打底,整體成本易較低
未用過quicksand,佢係輕?
想問用clay pomade係咪應該用鹽水唔好用豬水?有無邊隻推介
您指first hand clay pomade?

呢隻我會用quicksand打底,出嚟效果會乾爽啞色
american garden
有冇人用過飛仔gel pomade,想試
唔錯
first hand clay pomade真係難搞,出來的效果一時一樣,一時好油一時乾爽有layer

天然嘢係咪都有機會係咁?
用量,天氣&打底產品嘅佩搭都有影響

呢啲係用天氣嘢麻煩兼樂趣之處
呢啲係用天嘢麻煩兼樂趣之處
新mm chrome 真係好撚伏呀屌佢個老尾
咁撚垃圾就咪改la
變成點?

想知balm keep唔keep到
大家有無spray推介?

好似ok wor, 有冇兄弟試過
依家個隻新mm chrome 叫shine style balm, 好撚乾, 上頭幾秒已經卡到仆街, 又唔hold, 完全同舊mm chrome 兩個世界, mm 不過執柒左佢啦屌佢老母
Reuzal grooming cream同grooming tonic應該點揀
男人味個店主做咩事
我本身用UPPERCUT 個隻Deluxe Featherweight Pomade。 但係個陰成日都趺落黎, SPRAY 埋都係咁。本身髮質硬同粗 中長度, 想轉過隻小小SHINE 同勁硬 既POMADE 邊隻好?THANKS
邊個水你買Featherweight 呢d垃圾
髮型師
仲要貴出面成80 幾蚊
blumaan monarch都幾笠幾油

點解睇人地用(香港人),咁matte?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞