結咗婚十幾年,好似已經唔太愛。//《相愛十年》3

1001 回覆
358 Like 3 Dislike
平時睇故會用追故模式,但睇呢個故可以睇埋大家嘅故事,令到個故事更加真實同引人入勝。好好睇。多謝你
好同意,我都係想睇bad end,覺得好有警惕作用
不過睇個勢樓主似係會寫happy end
但係就係因為有呢d衝動,再冷靜落黎諗, 先會有對比, 先會提醒自己其實另一半有幾好
老老實實真係見到阿朗就燥
由頭到尾都唔見佢有咩成長
出軌呢 就因為成就感問題 一直無解決過出事
跟住老婆原諒就好似應份咁
到平淡時疏離咗 老婆想改變下
聽到有人同老婆表白 未搞清楚哂就燥哂底
喂雙向關係黎架喎 次次有事都係老婆主動解畫
成個細路咁憑咩做人老公
好彩既就係思思 及時回復理智 唔好彩既就係呀朗 永遠係另一半既心中留下傷痕
呀朗都戇鳩
一早察覺到講左咁又點?
思思係社工
一日唔點破一日都要serve 個client 架啦
或者思思唔係完全當佢client
但行為上都無flirt 過朝光喎
就算唔係client 關係,
普通office feel 到有厹同事都無得一刀切到盡啦
最多避之則吉同成日掛個老公喺口邊架姐
何況思思完全無越軌
Fiona 單野係佢隱瞞左咋
唔好講到思思真係原諒左佢出軌咁
你估個個都做到sammi 咩
呀朗我dllm
啱啱睇完第一個po,忍唔住留左名先
Thats why我之前comment話有啲野唔需要講就唔好講
思思太老實了
呢啲野講左真係傷感情
唔好諗住夫妻之間會可以開心見誠攤出黎傾
家變都似
我死都唔會話比我老公知我比人追
默默地拒絕就算

[i]誠實會變天 別說穿了大家心中有根刺太尖
阿朗個角色真係好唔討好
目前為止都好乞我憎 而且睇埋留言都知唔止係我
樓主有冇辦法寫得佢好啲
人總會有缺點既

如果個個主角都完美 就唔會再有誤會同現實既無奈

個故亦都冇左佢既味道同寫實性

樓豬
有缺點得,但阿朗係近乎冇優點
思思都有缺點都冇人話佢啲咩
上面直頭有人屌阿朗老母
阿朗都好多優點㗎,可能係優缺優缺交替,所以忽略咗
Yesss
其實係佢缺點多到啲優點cover唔到
簡單一句就係我唔會揀呢啲人做老公
我覺得樓上巴絲打對呀朗有啲唔公平,我哋睇故上帝視角梗係知思思只係當朝光係佢學生啦

但對於呀朗嚟講,聽到之前同思思咁close個學生依家仲要表埋白,佢覺得思思無聽佢話要同朝光之間避忌下係正常嘅~ 我覺得

利申:絕對唔係覺得呀朗啱,我都認為呀朗未知清楚成件事就對思思發嬲好衰,而且思思都特登同佢過二人世界+講明拒絕咗個學生啦,個老婆咁愛佢佢仲想點
樓主仲想幫件垃圾講好說話
呀朗我dllm twice 呀
邊到有寫衰思思呀?巴打你追到最新嗰篇未?好理智架啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞