特朗普民望大落後 拜登足50%希拉莉也未試過

517 回覆
65 Like 233 Dislike
宜家當然唔係邊個選都一樣啦 因為美國人大程度對香港都係WFC
我意思係 我地個目標係咪應該淨係依靠trump連任打鳩支那?
定係 邊一個連任 都會打鳩支那? 最理想應該係咁

作為香港人 對邊個總統嬴 係根本無say
所以個著眼點根本唔應該係邊個選到

姐係好似台灣大選咁 文宣都唔係直接叫佢地選小英 or 屌鳩韓粉
而係叫佢地保圍台灣既自由民主 所謂亡國感
你睇返選前民調 其實好多人都唔buy小英
最後個結果 其實反映根本唔係投比小英 而係投比反支那本土政策
玩撚完
今年佢連任應該凍過水
上一次佢偷雞成功, 係因為白左個陣都冇當佢係對手, 全部都係諗住希拉莉嬴梗, 先俾佢贏到少少.
今次斑精英階層出盡全力要做底佢, 難度同上一次係兩回事

加埋佢本身上任之後, 做的野同佢上任之前個策略一樣, 集中鞏固支持者但佢本身行為如Twitter 的內容, 冇咩吸納到中立的人
(當然你都可以話haters gonna hate, 但佢冇辨法亦冇去凝聚社會共識 呢個係事實)

總體黎講, 佢的確係帶出左個撚共的新玩法
但礙於佢同佢盟友以及美國社會的分歧, 佢就算連任到 都未必可以/會搞得掂中國
係唯有寄望拜登會搞到一獲泡之後, Mike Pence 2024 上到台
到時就應該好好睇
仲有體育界
含你老味 trump冇得輸
拜登不了
面對現實啦ching
連登唔岩聽既:5毛/分化
明明係事實
台灣比大陸收就收硬,係時間問題
如果支那間諜既你估佢地唔知要戴口罩?
堅持國際線重要性
繼續吹奏啦,民主黨除左將特朗普打成惡魔就乜實質野都無做過上屆幾多人話特朗普唔會成為總統,結果最後特朗普當選,希婆連支持者都唔見,班民主黨左膠支持者只係一味屌投特朗普既人,咁L鐘意左又唔俾桑德斯上要俾China Joe
trump輸左, 香港玩撚完
最有效應該就係打一場仗
抵死啦
搞移民政策
搞到我delay咗去美國
真攬炒
要豬了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞